Έχω ξαναγράψει, πως αρχικά θεωρώ κάποιον εξαιρετικά ηλίθιο, ή εξαιρετικά κερδισμένο προκειμένου να ξοδεύει από 30.000 € (οι πληβείοι) ως και 500.000€ προκειμένου να πείσει το εκλογικό σώμα της περιφέρειάς του πως θέλει να τους εκπροσωπήσει "επάξια" στο κοινοβούλιο.(Σύμφωνα μάλιστα με το πρόσφατο ντοκιμαντέρ των "νέων Φακέλων" της 28/10.)
Έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορώ παρά να μη βγάλω το καπέλο στον κόσμο που αποφάσισε να στείλει αρκετούς από τους "πρωτοκλασσάτους" πολιτικούς σπίτι τους. Φυσικά, έξω από τη βουλή, έμειναν και αξιόλογα άτομα εκατέρωθεν των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων.
Όμως, παρουσίες σαν της κας Παπακώστα, πιστεύω πως δεν θα λείψουν σε κανέναν, όταν μάλιστα μετά το αποτέλεσμα, η ίδια έσπευσε με τη σειρά της να ξυλεύσει επί πεσούντων, αλλά και ζητώντας περισσότερες παραιτήσεις, δηλώνοντας μάλιστα ευθαρσώς πως η εκείνη δεν έχει ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα, μιά και την ψήφισαν 30.000 άνθρωποι: μάλλον πέραν της εξωτερικής της εμφανίσεως, δε θα συμβουλεύεται πολύ καλά τον εσωτερικό καθρέπτη της, ιδίως όταν έπαιρνε κατά τις πολιτικές συζητήσεις το ύφος των χιλίων Ναόμι Κάμπελ αντάμα με τη σιγουριά του ξερόλα, τα οποία της έδιναν την ορμή να διακόπτει τους υπόλοιπους συνομιλητές της πιο πολύ και από τον Γ. Παπαδάκη.
Επίσης δεν θα λείψουν καθόλου, τόσο οι "κομμένοι" από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ, όσο και στην πλειοψηφία τους οι μή - εκλεγμένοι. Κινήσεις δε σαν του Σουφλιά, έρχονται να συμπληρώσουν το τρίγωνο της "απουσίας", για την οποία θα έλεγε κανείς, "κάλλιο αργά, παρά ποτέ": ωστόσο πρέπει να συμπληρώσω πως ο πολιτικός κόσμος έχει πολύ δρόμο για να αποκτήσει αξιοπιστία, αποβάλλοντας ταυτόχρονα τα ζώντα πολιτικά του αποστήματα.
Αντιθέτως, παρουσίες σαν του Θ. Κασσίμη, της Ν. Ράγιου και κυρίως του Α. Σταθάκη, μάλλον θα λείψουν από το κυνοβούλιο. (όχι δεν είναι ορθρογραφικό το λάθος).Ίσως και μερικών εκ των "εκσυγχρονιστών" του ΠΑΣΟΚ που πλήρωσαν το γεγονός ό,τι δε δέχτηκαν το κληρονομικό δικαίωμα του αρχηγού.
Κάνοντας ένα σχόλιο επί του τελευταίου, θα έλεγα πως η αρχή φαντάζει καλή: συμμαζεμένο σχήμα (χρειάζεται περισσότερο ίσως), καλός διαχωρισμός υπουργείων (αρκεί να μη μείνει μόνο στην αλλαγή τίτλων), διάφορες σκέψεις προς τη θετική πλευρά (προώθηση καποδίστρια, μητροπολιτική διακυβέρνηση, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, πετρελαιοκίνηση στις πόλεις κλπ), που δίνουν έναν αμυδρό αέρα ελπίδας. Υπό την προϋπόθεση πως τα "σκυλιά" θα μείνουν δεμένα...
Τέλος, έχουμε και τους γραφικούς, οι οποίοι έγιναν και εκλογικοί ψυχολόγοι μάζας: μετά από ενδελεχή σύσκεψη στον Περισσό, αποφάσισαν πως το αποτέλεσμα, δεν εκφράζει αυτά που θέλει να πεί ο λαός. Αντιθέτως, έπρεπε αλλιώς να είναι τα πράγματα. Μάλλον η (έστω ελαφρά) μείωση του ποσοστού τους, δεν κάθησε καλά. Δεν ξέχασαν (ευτυχώς) επίσης να μας θυμίσουν πως έρχονται αντιλαϊκά μέτρα και να καλέσουν το λαό σε αγώνα. Αντί να ευχαριστούν τον κόσμο που υπάρχουν ακόμα μπαζουκοκέφαλοι που τους ψηφίζουν ή έστω σε αυτό τον τομέα να πάρουν ένα παράδειγμα από το ΣΥΡΙΖΑ, όπου στην ανάλογη σύσκεψη κάθισαν στο τραπέζι ανακουφισμένοι, ευχαριστώντας την τύχη τους που πλήρωσαν τόσο φθηνά την πολιτική τους ανυπαρξία. Νά' ναι καλά ο Αλέξης που έφερε τους νέους...