Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Οι "ξύπνιοι" δεν έχουν χρώμα.


Αφορμή η επιλογή του πρωθυπουργού, να επιλέξει να κρατήσει την έδρα του βουλευτή στο υπόλοιπο Αττικής, με αποτέλεσμα να εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α' Θεσσαλονίκης  (μετά από τρείς αποτυχημένες προσπάθειες)  ο κος Θωμάς Ρομπόπουλος. Την τελευταία και "φαρμακερή" φορά όμως, ο κύριος αυτός, δεν άφησε τίποτα στην τύχη:
Ο νέος βουλευτής (πλέον) κατόρθωσε να αναρριχηθεί στο βουλευτικό αξίωμα χρησιμοποιώντας τις επιχειρήσεις του ποικιλοτρόπως: το να έχει κάποιος οικονομική ευμάρεια είναι θεμιτό (ωστόσο όχι αντιπροσωπευτικό για τους πολίτες, αλλά αυτό ισχύει για την πλειοψηφία των βουλευτών), αλλά το να χρησιμοποιεί κανείς τον όμιλο των επιχειρήσεών του ως όχημα για την εκλογή του, είναι τουλάχιστον ανήθικο.
Για την ακρίβεια ο κος Θ. Ρομπόπουλος γέμισε τις τοπικές - και όχι μόνο - εφημερίδες, τόσο με προσωπικές καταχωρήσεις, όσο και με καταχωρήσεις της εταιρίας του, οι οποίες όμως δεν απεικόνιζαν...αυτοκίνητα, αλλά τον ίδιο, με σαφείς τις επιδιώξεις διαφήμισης με σκοπό την ψήφο. Πέρα όμως από αυτό το τέχνασμα, με το οποίο ευστρόφως "μείωσε" τα έξοδα της εκστρατείας του κάτω από το πλαφόν, προχώρησε και σε άλλη κατάπτυστη κίνηση:

Ο εν λόγω νέος βουλευτής χρησιμοποίησε το αρχείο των εταιριών του, έτσι ώστε να εξασφαλίσει διευθύνσεις και ονόματα πελατών του, για να αποστείλει εκλογικό υλικό ονομαστικά στα σπίτια! Κίνηση που δικαιώνει πραγματικά όσους μεγαλοεπιχειρηματίες θελήσουν στο μέλλον να εκλεγούν "εύκολα". Δεν λέει κανείς πως δε χρησιμοποιούνται αθέμιτες μέθοδοι από κάποιους υποψηφίους για να εξασφαλίσουν την ψήφο του κόσμου. Ωστόσο, συνδυασμένες κινήσεις σε πολλά επίπεδα σαν του κου Ρομπόπουλου, όσο εκνευρίζουν, άλλο τόσο υποτιμούν τη νοημοσύνη, τουλάχιστον αυτών που δεν  
"μπήκαν στον πειρασμό" να τον ψηφίσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: