Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Τώρα καβαλήστε, το στέγαστρο.

Είναι καιρός τώρα, που ο γράφων γκρινιάζει για την τριτοκοσμική κατάσταση στους Ελληνικούς δρόμους με ακρογωνιαίο λίθο το οδικό τμήμα των Τεμπών, σε συνάρτηση με την ιεράρχηση των επιλογών των πολιτικών μας. 
Αφορμή, για ακόμα μία φορά, ένας θάνατος αθώου ανθρώπου στα Τέμπη από κατολισθήσεις (ναί, εν έτει 2010 και σε "εθνική οδό") και το κόψιμο της χώρας μας στα δύο. Όχι από αγρότες, αλλά από βράχους "εξαιτίας των καιρικών συνθηκών". Σε μιά "Ευρωπαϊκή" χώρα, που επέλεξε να κάνει Ολυμπιακούς Αγώνες, την ίδια ώρα που διατηρεί δρόμους στρατηγικής σημασίας υπό την μορφή των Τεμπών και του Μαλιακού. Κατόπιν εορτής (μάλλον πανηγυριού καλύτερα γιατί μιλάμε για τους Έλληνες πανηγυρτζήδες)  βέβαια, οι δρόμοι φτιάχνονται, με καμιά 30αριά χρόνια καθυστέρηση. Και με διόδια για ένα δρόμο που ΘΑ φτιαχθεί. 
Έχουμε όμως έργα όπως το ταέ κβον ντό και τα στέγαστρα να μας θυμίζουν πόσο άστοχες και ματαιόδοξες επιλογές έχουν γίνει από τους πολιτικούς μας. Αλλά και από μπούφους πολίτες που τους στήριξαν. Πολιτικοί, που εκτός από την ματαιοδοξία τους, επηρεάζονταν πάντα από ντόπιους γραφικούς παράγοντες που επέμεναν οι δρόμοι να περνούν από το κωλοχώρι ή το "αγίασμά" τους.
Με οποιοδήποτε κόστος: ακόμα και  ανθρώπινων ζωών. 
Τώρα, λοιπόν, καβαλήστε το στέγαστρο Καλατράβα  και κάντε το γύρο του θριάμβου μέσω Ελασσόνας - Στομίου κλπ για να ανεβείτε στη Βόρειο Ελλάδα. Ανοίγουμε σε 1 μήνα και σας περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: