Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ρεζίλες, και πάλι.


Για ακόμα μιά φορά, οι Ευρωπαίοι επίτροποι εκνευρίστηκαν με την Ψαροκώσταινα και τους εκπροσώπους της. Όχι πως οι σημερινοί ιθύνοντες της οικονομίας έχουν ευθύνη: απλά αυτοί τα άκουσαν για τα χάλια - όχι της οικονομίας μας - αλλά για τη νοοτροπία μας.
Πραγματικά, κάθε Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του θα έψαχνε μέρος να κρυφτεί μπροστά στις δηλώσεις των ευρωπαίων επιτρόπων, οι οποίοι μάλιστα έθεσαν το θέμα "ευρωπαϊκά" : δεν καταλάβαιναν δηλαδή, πώς κατάφερε η Ελλάδα να εκτοξεύσει το έλειμμα στο 12%, παρά τις προβλέψεις για το μισό, ενώ κατέστησαν σαφές πως τα στοιχεία που δίνονταν (πάλι) στη Eurostat, ακόμα και μετά την απογραφή ήταν "μαγειρεμένα". 
Με τη φράση "the game is over" οι ευρωπαίοι έδειξαν πως δε θα ανεχθούν άλλα μαγειρέματα και κοροϊδίες, αφού όπως είπαν όλα αυτά τα έχουν δεί και στο παρελθόν, αρκετές φορές. (βλ. μιά του κλέφτη, δυό του κλέφτη).

Το θέμα είναι το πώς η σημερινή κυβέρνηση θα καταφέρει να επαναφέρει - όχι την οικονομία - αλλά την αξιοπιστία στα μάτια των ευρωπαίων εταίρων μας. Ή μάλλον να φέρει ολίγη από βασική αξιοπιστία από την αρχή, μια και μετά τις πρώτες "πατάτες" που σερβίραν οι μέχρι τώρα Ελληνικές  κυβερνήσεις στην Ευρώπη από ένταξης της χώρας μας, η ελληνική οικονομία φαντάζει μάλλον για κουρελού στα μάτια των επιτρόπων και οι υπουργοί μας ως παλιάτσοι  τους οποίους οικτίρουν οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους στα συμβούλια.
Έτσι, οι μάγκες οι Ελληναράδες, που τους κοροϊδεύουν όλους και είναι οι καλύτεροι "καταφερτζήδες", μάλλον τόσα χρόνια κατάφεραν να βάλουν τρικλοποδιά στο μέλλον των παιδιών μας. Και ευτυχώς που υπάρχουν και οι Ευρωπαίοι επίτροποι για να μας θυμίσουν πως τα "παιχνίδια" με τους αριθμούς έχουν όρια και ανοχές. Είπαν δε ξεκάθαρα, πλήν πολιτισμένα (ακόμα).: "χρειαζόμαστε αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία" (και όχι ό,τι μ...ες κατεβάσει το μυαλό σας για να καλύψετε τις μαύρες τρύπες της αξιοθρήνητής σας οικονομίας) θα συμπλήρωναν μέσα στο μυαλό τους.
Φαντάσου, οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις να μην είχαν και τον κάθε Αλμούνια "μπαμπούλα", έστω για να τον κοροϊδεύουν: θα ζηλεύαμε και την Ουγκάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: