Πράγματι. Ήλθε η ώρα μετά την λήθη των προηγούμενων κυβερνήσεων, να λυθεί και το πρόβλημα της διαφθοράς. Οι πολιτικοί μας αρχηγοί μάλιστα, με πρωτεργάτη τον πρωθυπουργό, ανακάλυψαν και πως το πρόβλημα της διαφθοράς, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την οικονομική κρίση.
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Μόνο που στην περίπτωση της Ελλάδας, (που στο σχετικό διεθνή κατάλογο για τη διαφθορά βρίσκεται σε επίπεδα Αφρικανικής "δημοκρατίας"), είμαστε αρκετά μετά το ποτέ, και ότι έπρεπε να γίνει, έπρεπε να γίνει προχτές. Όχι σήμερα.
Αλλά για να μην είμαστε μοιρολάτρες, σίγουρα η κίνηση του ΓΑΠ για συνάντηση ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας ήταν μια (αργοπορημένη), αλλά σωστή κίνηση.
Μέσα μάλιστα σε ένα τόσο καλό κλίμα, που θα έλεγε κανείς πως ήταν σίγουρο ότι θα εκδοθεί και ένα κοινό ανακοινωθέν, μιά και σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε πληθώρα τρόπων αντιμετώπισης του εν λόγω προβλήματος.
Ωστόσο, το κοινό ανακοινωθέν δεν βγήκε ποτέ, αλλά και όπως φάνηκε ο καθένας από τους 5 πήγε στη συνάντηση τόσο με δική του ατζέντα, όσο και χωρίς πραγματικά να έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του για ποιό θέμα και παραμέτρους θα συζητούσαν. Έτσι (μετά και ξεχωριστά) άλλοι μίλησαν για διαπλοκή, άλλοι για κρίση,για πολιτικό σύστημα και ένα σωρό άλλες θεματικές, για τις οποίες όσο αδύνατο είναι κανείς να συζητήσει σε 2 ώρες, άλλο τόσο ουτοπικό να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα.
Με λίγα λόγια και σε αυτό το θέμα που ταλανίζει, ανασκολοπεύει και εξοντώνει το μέσο πολίτη, οι πράξεις - επιτέλους - είναι επιβεβλημένες.
Και το πρώτο που περιμένει να δει ο μέσος πολίτης, είναι ένας πρώην υπουργός να παίρνει την άγουσα για τη φυλακή. Αγκαζέ με τον εφοριακό της ΔΟΥ του, ο οποίος ζήτησε μερικά χιλιάρικα για να του κλείσει τη χρήση των τελευταίων ετών. Το ίδιο είναι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου