Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Τα τελώνια και οι ταρζάν.

Δεν άργησαν να αποφασίσουν απεργία και οι πιο αδικημένοι των αδικημένων από την νέα εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης:
Οι τελώνες και οι εφοριακοί, οι οποίοι μάλιστα θα απεργήσουν για 4 ημέρες. Διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των επιδομάτων τους, τα οποία σε σύνολο - λένε - θα μειώσουν τον μισθό τους κατά 25%. Αναρωτιέται έτσι κάθε σώφρων Έλλην, πως θα ζήσουν οι κατατρεγμένοι ετούτοι υπαλληλίσκοι.
Δημόσιοι υπάλληλοι που τα μισθολογικά τους - χάριν ασύλληπτων επιδομάτων - ξεκινούν από τις 2000 € για τον πρωτοδιόριστο, ενώ φτάνουν αστρονομικά ποσά για υπηρεσίες μάλιστα που έχουν ελαστικότατο (και μειωμένο) ωράριο, ρεπό και ειδικές άδειες για να μην φτάσει κανείς στο σημείο της κακεντρέχειας και προσθέσει τα διάφορα "μπόνους" που εισπράττουν έναντι "εξυπηρετήσεων". Γιατί το πόθεν έσχες για τα τελώνια αυτά δεν εφαρμόσθηκε ποτέ, όπως άλλωστε και για τους πολιτικούς. Από μια άποψη μάλιστα, οι δύο αυτές κατηγορίες είναι χειρότερες από τους πολιτικούς, διότι ενώ οι μεν πολιτικοί "τρώνε" περισσότερα, κάποτε αλλάζουν. Οι δε λυμαίνονται κατά γενική ομολογία το δημόσιο και ιδιωτικό χρήμα για πάντα, μέχρι συντάξεως. 
Οι ταρζάν των οικονομικών της χώρας, είχαν την καλοσύνη να δεχθούν μείωση 8% στο βασικό μισθό τους, αλλά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για μείωση των επιδομάτων τους δεν τις αποδέχονται. Φυσικά: τα επιδόματά τους είναι τα διπλάσια από το μισθό τους.
Μέχρι, κύριοι, να αποφασίσετε να είστε στο σύνολό σας (ή τουλάχιστον στην πλειοψηφία σας) τίμιοι και υπεράνω κοινωνικής κρίσης και καχυποψίας, ζήστε από τα "μπόνους" που τώρα θα σπεύσετε να αυξήσετε για να κάνετε μουαγιέ μ' αυτά που σας έκοψαν. Μπορεί τελικά έτσι, να προσφέρετε και κάτι αξιομνημόνευτο στο ταλαίπωρο Ελληνικό Κράτος. Αν μπορούν οι εκπαιδευτικοί των 1000€ να δίνουν από το επίδομά τους, μάλλον μπορείτε και εσείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: