Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Οι ντουρντούβαλοι επιμένουν.


Γιατί μόνο ως ντουρντούβαλο μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς κάποιον που επιμένει να ταλανίζει τους υπόλοιπους συμπολίτες του, διεκδικώντας πράγματα της φαντασίας του. Και ας "μοιράζει" καμιά πατάτα για να χρυσώσει το χάπι.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως για μια ακόμα φορά, η εκάστοτε κυβέρνηση δείχνει εγκληματική ανοχή στις καταλήψεις των δρόμων, παρά το γεγονός ο,τι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απαιτεί τη λήψη δραστικών μέτρων έναντι των αγροτών και των φασιστικών μπλόκων τους.
Ειλικρινά, ποιός δεν πιστεύει πως οι Έλληνες πολίτες θα επικροτούσαν την απομάκρυνση - με τη βία - των γεωργικών μηχανημάτων που στερούν στον κόσμο το αγαθό της ελεύθερης μετακίνησης;
Χαρακτηριστικό δείγμα φιλοτομαρισμού τους, για όποιον ξέρει τα ελάχιστα από αγροτικά, είναι πως οι αγρότες "διαμαρτύρονται" κάθε χρόνο τέτοια εποχή, γιατί δεν έχουν στα χωράφια τους εργασίες. Έτσι αποφασίζουν να παρακωλύσουν τις εργασίες άλλων.
Ο διάλογος έχει όρια και στη συγκεκριμένη περίπτωση το να καλείς σε διάλογο ανθρώπους που κοιτούν μόνο το τομάρι τους, προκαλώντας την μήνιν όλων των υπολοίπων, είναι τουλάχιστον ουτοπικό.
Επιτέλους σε αυτή τη χώρα, κάποτε φαινόμενα σαν κι αυτά πρέπει να εκλείψουν πάσει θυσία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή την άποψη μου την γνωρίζεις για την τάξη των αγροτών, θα πω μόνο αυτά τα λίγα: 1-παράγουν το 3% του ΑΕΠ, λαμβάνουν το 1/3 του συνόλου των κοινοτικών κονδυλίων, 2- με βάση την ΚΑΠ θα έπρεπε να είναι εν έτη 2010 το 5% του ενεργού πληθυσμού της χώρας και είναι πάνω απο το 10% που σημαίνει ότι είναι υπεράριθμοι, 3- δεν έμαθαν ποτέ τους ότι η γεωργική εκμετάλλευση είναι επιχείρηση κερδοσκοπική. Με εξαίρεση την αποζημίωση απο καιρικά φαινόμενα, δεν βλέπω λόγο γιατί πρέπει να διαφοροποιούνται απο άλλους επαγγελματίες. Θεωρούν ότι προσφέρουν σε όλους μας κοινωνική υπηρεσία και ήμαστε υποχρεωμένοι όλοι οι υπόλοιποι να δουλεύουμε να τους συντηρούμε. Βεβαίως δεν φταίνε μόνο αυτοί αλλά οι πολιτικοί μας, που αντί να τους εξηγήσουν ποιο είναι το μέλλον τους και πως θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό, τους έταζαν και ακόμα τους τάζουν και γιγαντώθηκε ένα κίνημα εποχιακών - εθιμικών καταλήψεων εθνικών οδών. Το κακό είναι πως το πληρώνουμε εμείς. Αυτοκίνητο και τραίνο δεν παίζει για οποιαδήποτε μετακίνηση. Ευτυχώς σήμερα που γύρισα απο την Αθήνα, δεν είχαν βάλει τρακτέρ στο διάδρομο προσγειώσεως. Πάλι καλά...

Born 22/3