Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Διαζύγιο με τη λογική.

Δεν μπορεί κάθε σκεπτόμενος πολίτης, παρά να απορεί με το μέγεθος της βλακείας που χαρακτηρίζει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων, αλλά και να απορεί με τον ξεπεσμό στον οποίο έχουν πέσει τα αντίστοιχα Μ.Μ.Ε της χώρας. Και μαζί τους οι γραφικοί τηλεθεατές.
Μέσα στα σοβαρά προβλήματα της χώρας, βάλθηκαν πεισματικά ορισμένα Μ.Μ.Ε να πείσουν τον κόσμο πως το πρόβλημα της χρονιάς είναι το διαζύγιο της τηλεπαρουσιάστριας, το οποίο "έπεσε σαν βόμβα". Είναι έτσι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς, αν οι εκπομπές αυτές ωθούνται από τα νούμερα της μονοπωλιακής εταιρίας μέτρησης που ρυθμίζει τις ¨επιθυμίες" του τηλεθεατή ή αν τα ίδια τα μέσα δράττονται της ευκαιρίας να καθηλώσουν αποχαυνωμένη τη μέση νοικοκυρά μπροστά στο δράμα της Ελένης. Είναι ένα ερώτημα του τύπου του αυγού και της κότας.
Τη στιγμή λοιπόν που η κοινή γνώμη ασχολείται με τέτοιου είδους θεματικές, είτε γιατί δεν έχει το επίπεδο να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, είτε επειδή "είναι πια κουρασμένος" από την πολιτική και "δεν θέλει να ακούει", είναι επόμενο να εκλέγει τέτοιες (άχρηστες) κυβερνήσεις διαχρονικά. Επομένως και να εκπροσωπείται από πολιτικούς με ανάλογο ήθος και ποιόν. Το αναπόφευκτο  αποτέλεσμα είναι να έχει οδηγηθεί η χώρα στην υφιστάμενη κατάσταση  τα τελευταία χρόνια. (βλ. 30 κατ' ελάχιστον). Γιατί μπορεί ο μέσος πολίτης να ξέρει με ποιόν είναι παντρεμένος κάθε καλλιτέχνης, ωστόσο οι έννοιες Α.Ε.Π, τιμάριθμος, ανταγωνισμός και πολλά άλλα βασικά μεγέθη να παραμένουν άγνωστες έννοιες. Ας μην αναφερθούν δε τα νεότευκτα spread.
Δεν είναι περίεργο λοιπόν που η χώρα αυτή ταλανίζεται από κάθε είδους προβλήματα: έχει τους πολίτες που τα διαιωνίζουν, τα ανέχονται και ψηφίζουν βάσει της άγνοιας ή της ημιμάθειάς τους. Είμαστε πραγματικά άξιοι της μοίρας μας. Ίσως όχι όλοι. Δώρον άδωρον όμως :  ακόμα και οι  λίγοι σκεπτόμενοι, σέρνονται από την πλειοψηφία της αποχαύνωσης και της βλακείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: