Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Κακαουνολογίες και όχι μόνον.


Καλή χρονιά. Με υγεία, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Πέραν των οικονομικών, ένα τέτοιο θέμα κυριαρχεί εδώ και μερικές ημέρες στην επικαιρότητα: ο θάνατος του δημοσιογράφου Νίκου Κακαουνάκη, από ιατρικό λάθος.
Και επειδή σε αυτή τη χώρα τείνουμε να ισοπεδώνουμε αλλά και να συγκρίνουμε πότε επιτυχώς και πότε ανεπιτυχώς πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, δεν μπορεί παρά κανείς να αναρωτηθεί τί θα γινόταν σε παρόμοια περίπτωση όπου κάποιος δύσμοιρος συμπολίτης μας πάθαινε το ίδιο.
Ένας οποιοσδήποτε δηλαδή από εμάς που θα είχε την ατυχία να πάθει τα ίδια με τον εν λόγω δημοσιογράφο. Η απάντηση, δεν είναι και τόσο δύσκολη δα: φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Η υπόθεση, όπως και οι άλλες θα έπαιρνε ή το δρόμο του αρχείου ή της δικαιοσύνης με ενδεχόμενη την μακρόχρονη τιμωρία των υπευθύνων. Τελικά στην Ελλάδα, εκτός από τους πολιτικούς, μάλλον και οι γιατροί βρίσκονται στο απυρόβλητο, διότι σε πολλές περιπτώσεις, παρά τις καταδίκες τους συνεχίζουν να ασκούν το "λειτούργημά" τους, σε δημόσια μάλιστα νοσοκομεία επί το πλείστον.
Εκτός και άν κάνουν το βαρύ ατόπημα να κάνουν το ιατρικό τους  "λάθος" σε κάποιον διάσημο, πράγμα που συμβαίνει σπάνια. Έτσι και εδώ, για χάρη του εκλειπόντος, ίσως τη γλιτώσουν και μερικοί πληβείοι στο μέλλον. Κάτι είναι και αυτό...
Υ.Γ: Μιά που μιλάμε για υγεία: μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί για τη νέα γρίπη περίπου 500.000 πολίτες. Τα υπόλοιπα 7.500.000 εμβόλια που έχουν παραγγελθεί τί θα τα κάνει το Ελληνικό κράτος; Κλύσμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: