Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ο μπουρδολόγος και τα μάρμαρα. (όχι του Παρθενώνα!)

Μια τέτοια φάτσα, σαν του Άκη, αναμφισβήτητα εξόργιζε (τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια) κάθε - έστω και ελάχιστα - σκεπτόμενο πολίτη.
Έπρεπε να έρθει όμως το πλήρωμα του χρόνου και ν' ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου για να δεήσουν οι εισαγγελείς και ο πολιτικός κόσμος να πράξουν το αυτονόητο: να ελέγξουν δηλαδή το πόθεν έσχες του χρυσού σοσιαληστή.
Φυσικά δεν είναι ο μόνος, ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ούτε από όλους τους χώρους. Ωστόσο ο Άκης έχει ένα ειδικό βάρος, ως παρατρίχα πρόεδρος και πρωθυπουργός, υποστηριζόμενος από τους παλαιού τύπου χαχόλους και αφισοκολλητές.
Ειδικά στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου , ο κόσμος είχε βουήξει για τους πριγκιπικού τύπου γάμους του εις Παρισίους, τους οποίους δικαιολόγησε εξ απαλών ονύχων βασιζόμενος στη γνωστή μπουρδολογία, με την οποία για πολλά χρόνια ταλαιπώρησε την πολιτική ζωή του τόπου. Τα τσιτάτα των δηλώσεών του, κυκλοφορούσαν ως ανέκδοτα στις αντιπολιτευόμενες εφημερίδες, παίζονταν  ως βαρύγδουπες δε στις συμπολιτευόμενες.  Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως δε βρέθηκε και κάποιος να τον γιαουρτώσει τόσα χρόνια και μετά από τόσες προκλήσεις. 
Η πολιτική απομόνωση (στην οποία έτσι και αλλιώς τον έθεσε ο πολίτης της περιφέρειάς του - επιτέλους -) για τέτοια υποκείμενα δεν αρκεί. Γιατί ακόμα και ο πιο καλόβολος πασόκος θα αρνηθεί να πιστέψει πως τα μάρμαρα αργεντινής των 3.000 € ανά τ.μ  που έβαλε ο μπούρδας στο αρχοντικό της Αρεοπαγίτου προέρχονται από τους μισθούς που λάμβανε τα χρόνια υπηρέτησε τον Ελληνικό λαό στη βουλή και τα υπουργεία. 
Τέλος εποχής σημαίνει ένα πράγμα: κανένα έλεος για οποιονδήποτε: οι δοσίλογοι (ανάμεσά τους και οι πρώην πρωθυπουργοί) πρέπει να αντιμετωπίζουν κατηγορίες εσχάτης προδοσίας αν θέλουμε να γίνουμε επιτέλους σοβαρό κράτος. 
Δείτε σχετ:http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_9426.html   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_02/06/2010_403114

Δεν υπάρχουν σχόλια: