Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ο γύφτος εφοπλιστής και το κοιμισμένο Γ.Ε.Ν.

Πραγματικά, σε αυτή την περίπτωση τα κόκαλα του Αβέρωφ πρέπει να έτριξαν. Το κατάστρωμα του ένδοξου θωρηκτού, το οποίο παραγγέλθηκε με προκαταβολή από τη διαθήκη του, έγινε θέατρο γκλαμουροντιριντάχτας με αφορμή τη γαμήλια δεξίωση εφοπλιστή με "μοντέλα". (είναι η μοντέλα της μοντέλας), (που όπως όλες τον αγάπησε για την ομορφάδα του).
Το τελευταίο κακεντρεχές σχόλιο βέβαια καμία σχέση δεν έχει με ακόμα μια τραγική ιστορία ξεφτίλας:
Στην πραγματικότητα, όλα θα περνούσαν στα "ψιλά", μια και ο εν λόγω εφοπλιστής είχε ζητήσει το θωρηκτό για εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την καθέλκυσή του, και όπως είναι φυσικό, έλαβε την αρμόδια έγκριση από το Γ.Ε.Ν. Ο νεόνυμφος δε, μετά την έγκριση για την "εκδήλωση", θεώρησε σκόπιμο να κάνει μια δωρεά της τάξης των 5.000€ στο πολεμικό ναυτικό για την καλή του διάθεση.
Ως εδώ καλά: αυτό που δεν υπολόγισαν οι εμπλεκόμενοι, ήταν κάποια από τα - κατά τα άλλα ενοχλητικότατα κουτσομπολοΜΜΕ, τα οποία "κάλυψαν" την τελετή: η μόνη καθέλκυση που γιορτάστηκε άλλωστε, ήταν αυτή των Moet στον πάγο. Ιδού λοιπόν και μια χρήσιμη πλευρά των παπαράτσι, οι οποίοι μάλιστα απαθανάτισαν και τον καπετάνιο - υπεύθυνο του πλωτού μουσείου εναγκαλισμένο με δροσερές υπάρξεις...
Εν προκειμένω, μόλις έγινε βούκινο η υπόθεση, άρχισαν οι γνωστές κατηγορίες και ΕΔΕ εκατέρωθεν από ΥΠΕΘΑ και ΓΕΝ για το πως τελικά το κατάστρωμα του θωρηκτού έγινε εναλλακτικό "κτήμα" - μόδα για νεόνυμφους του Ελληνικού τζέτ σετ. Και μάλιστα έναντι του πενιχρού ποσού των 5.000€, οικειοθελώς. 
Το μόνο που θα δεχόταν ενδεχομένως κάποιος έχων σώας τας φρένας, θα ήταν τουλάχιστον εν μέσω κρίσης ο εφοπλιστής να πλήρωνε κανένα εκατομμύριο ευρώ για τη χρήση του πλοίου, μια και όλα - σχεδόν - στην εποχή μας έχουν την τιμή τους. Ίσως δηλαδή ένα αξιοσέβαστο ποσό υπέρ του Ελληνικού δημοσίου να "ξέπλενε" το βαθύ ύπνο του Γ.Ε.Ν, που άφησε το πολεμικό πλοίο που απελευθέρωσε τα μισά Ελληνικά νησιά το '12 - 13, να πέσει στα νύχια των γκλαμουράκηδων.
Ή μήπως είναι ώρα τα κανόνια του Αβέρωφ να αρχίσουν να στρέφονται εναντίον ορισμένων προκλητικών (κυριολεκτικά και μεταφορικά) οπισθίων; (μήπως και σωθεί ένα δράμι ιστορίας σε αυτόν τον τόπο)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: