Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Καλύτερα!


Θα θυμούνται όλοι  πως όταν έπαιζαν μικροί, πάντα είχαν στην παρέα, ένα - δύο κακομαθημένα, συνήθως εκτός πραγματικότητας, γκρινιάρικα παιδιά, που  "χαράμιζαν" το παιχνίδι. Τους φώναζαν δε "χαραμτζήδες" και αν μερικές φορές τους έπαιζαν, ήταν γιατί τους παρακαλούσαν οι συγγενείς τους.
Κάπως έτσι, οι χαραμτζήδες της πολιτικής, οι πολιτικές καρικατούρες της αριστεράς επέλεξαν από μόνοι τους να στερήσουν από την παρουσία τους  το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών χθες. 
Έτσι και αλλιώς οι ουτοπικές θέσεις τους παραπέμπουν σε παράφρονες, αν όχι σε καινοτόμες προτάσεις όπως αυτές της Παπαρήγα για "κολεκτιβοποίηση" της παραγωγής, τύπου Στάλιν για να υπερβούμε την κρίση, καταργώντας μάλιστα τη νομιμότητα, ακόμα και το Σύνταγμα "με λαϊκούς αγώνες" τύπου Βόρειας Κορέας.
Ο Αλέξης μάλιστα επαναχαρακτήρισε τη συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά - Καρατζαφέρη ως "συνάντηση" πολιτικών αρχηγών και όχι "συμβούλιο", αφού θα έλειπαν ο ίδιος και η πολιτική παρτενέρ του στην μορμολύκεια τους ιδεολογία. Κάθε νοήμων άνθρωπος βέβαια, θα τον διόρθωνε λέγοντάς του πως θα έπρεπε η συνάντηση αυτή ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας να λέγεται "Συμβούλιο χρήσιμων πολιτικών αρχηγών", μια και οι τρεις που παραβρέθηκαν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε αρκετά - αυτονόητα επιτέλους - θέματα.
Το αυτονόητο βέβαια για την Ελληνική Αριστερά, απέχει κατά πολύ από το λογικό, πόσο μάλλον από το εφικτό. Γι' αυτό λοιπόν, ας  κάνουν τη χάρη στους υπόλοιπους πολίτες να μη παραβρεθούν σε άλλη "συνάντηση". Είναι άλλωστε και αντιοικολογικό να σπαταλιέται μελάνη για να αναπαράγει τις ανούσιες δηλώσεις τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι ηγέτες της αριστεράς εκφράζουν ένα μικρό ποσοστό του ελληνικού λαού και τους διακατέχει μία αλλοπρόσαλλη αντίληψη για αυτονόητα πράγματα. Θα κλείσω εδώ το σχόλιο μου με την ευχή να αντιληφθούν για το καλό του τόπου οι απόγονοι του συμμοριτών του βουνού, πως ο εμφύλιος πόλεμος τελείωσε το 1949 και πως απο τότε μέχρι σήμερα οι κοινωνικές δομές της χώρας αυτής είναι ξεκαθαρισμένες και πως καταλήξαμε ΜΙΑ ΠΑΝΤΑ με ότι σημαίνει αυτό για όλες τις πιθανές προεκτάσεις που μπορεί να έχει αυτή η κατάληξη. Σε όποιον δεν αρέσει το αποτέλεσμα του εμφυλίου πολέμου, έχει την επιλογή να φύγει στις παραδεισένιες κοινωνίες της Κούβας και της Βορείου Κορέας.


Born 22/3