Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Υποβρύχιος Μάης.

Δεν θα υπήρχε καλύτερη μέρα από το να αναφερθεί κανείς σε σκάνδαλα, από την κατεξοχήν μέρα "απεργιακής" ραστώνης σαν τη σημερινή: άλλωστε η φετινή, όπως και η επόμενη πρωτομαγιά είναι άριστα προσαρμοσμένη στις δύσκολες ημέρες που περνάει η χώρα: και οι δύο πέφτουν Σαββατοκύριακο, στερώντας από τους ράθυμους Έλληνες τη δυνατότητα να εκδράμουν (ανεμπόδιστα) για ακόμα ένα τριήμερο. 
Η είδηση ήλθε από την "κακή" Γερμανία, όπου αντίθετα με εμάς, η εταιρία που λάδωσε κρατικούς λειτουργούς σε 11 χώρες (ανάμεσά τους και εμείς φυσικά), για την αγορά υποβρυχίων, έβαλε ανεξάρτητο δικηγορικό γραφείο για να ερευνήσει την υπόθεση. Ακριβώς όπως έγινε και με τη Siemens.
Αποτέλεσμα: στην αγορά των υποβρυχίων μας δόθηκαν κοντά στα 2 δισεκατομμύρια €, από τα οποία τα 87 (!!) εκατομμύρια € πήγαν σε μίζες μέσω off shore σε "άγνωστους" λογαριασμούς Ελβετικών τραπεζών, την περίοδο 2000 - 2003. Ακόμα ένα καρφί στο φέρετρο των πολιτικών μας, οι οποίοι θα ψάχνουν στις επόμενες εκλογές (επιτέλους) την ψήφο με το μακαρόνι. Σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν. Το βέβαιο είναι όμως πως δύσκολα θα αναζητηθούν σοβαρά (αλλά και θα τιμωρηθούν) τα πολιτικά golden boys της Ελλάδος και σε αυτή την περίπτωση. Όσο βρίσκεται σε ισχύ  ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών, είναι μάταιο να ζητάει κανείς τιμωρία πέρα από την πολιτική τιμωρία, η οποία συνίσταται στην απομάκρυνση από το πολιτικό σκηνικό: για να μπορέσουν οι δοσίλογοι να εκμεταλλευτούν τα "δεδουλευμένα" με την ησυχία τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: