Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Ντού ή Νέο Γουδί;

Οι εκφάνσεις της δυσαρέσκειας των πολιτών αναπόφευκτα αρχίζουν και εκτραχύνονται: αφορμή η "επίθεση" στον Απόστολο Κακλαμάνη στην Αθήνα χθές. Εν μέσω προπηλακισμών αλλά και γέλιων,  ο πρώην πρόεδρος της βουλής κλείστηκε στο WC για να αποφύγει την μήνιν των πολιτών.
Μάλλον αυτή θα είναι και η πρώτη από τις πολλές εκδηλώσεις των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς κάθε κόμματος την ερχόμενη περίοδο, με πολλούς δε να μιλάνε για καινούριο Γουδί. Ακραίο, αλλά αναμενόμενο. Οι πολίτες που τώρα καταλαβαίνουν - μάταια - ποιους ψήφιζαν τόσα χρόνια,  τώρα θα κάνουν τους αντιπροσώπους τους να το σκέφτονται διπλά πριν ξεμυτίσουν στο δρόμο χωρίς φρουρά. Μέχρι και η ίδια η φρουρά τους να τους προπηλακίσει τουλάχιστον.
Ήδη είναι επιβεβλημένες αλλαγές, όπως η μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 150 τουλάχιστον και η περαιτέρω περικοπή των αποδοχών τους: τουλάχιστον για παραδειγματισμό. Έστω και αργά, οι πολίτες αδυνατούν πλέον να καταλάβουν γιατί κάποιος πολιτεύεται και ξοδεύει αστρονομικά ποσά για πείσει πως θέλει να βοηθήσει τη χώρα από το κ(υ)οινοβούλιο, τη στιγμή που η αποζημίωση που θα λάβει, δεν αντιστοιχεί ούτε στο 1/10 των εξόδων που έκανε για να εκλεγεί.
Αυτά όμως τώρα κατάντησαν ψιλά γράμματα μπροστά στην οργή των πολιτών (έστω και με το αυγό στον κ...),  απέναντι στους επαγγελματίες δοσίλογους: το σκηνικό θα αλλάξει για όλους, πολίτες και πολιτικούς, με τους δεύτερους να λαμβάνουν σταδιακά την άγουσα για το (πολυτελές) σπίτι τους. Το επόμενο βήμα θα είναι (εφόσον η χώρα γλιτώσει την αντιβασιλεία) η είσοδος άλλων ανθρώπων και κομμάτων στη βουλή. Ευκτέον να είναι διαφορετικής πάστας και να εκλεγούν με διαφορετικά κριτήρια από αυτά με τα οποία εκλέγονταν από τον βαθιά κοιμώμενο και λειτουργικά αναλφάβητο Έλληνα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ! ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ, ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΠΟΣΟ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΙΣΤΕ! ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ, ΝΑ ΛΑΜΒΆΝΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ ΠΑΠΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΑΪΜΟΎ ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΕΝΑ ΠΛΑΚΑΤ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ "ΔΙΟΡΙΣΤΕ ΜΕ". Προτείνω να καθίσετε εκεί που είστε τώρα ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ!! Απολαύστε το! Δεν φταίνε οι πολιτικοί όλων των χρωμάτων για την εξέλιξη αυτή. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ!!! Εμείς τους δημιουργήσαμε, εμείς οριοθετήσαμε τα πλαίσια δράσης τους, εμείς αναπτύξαμε την κάστα που ανήκουν. Μην ψάχνεις Γιάννη για το νέο Γουδί, γιατί απλούστατα δεν θα υπάρξει.


Born 22/3