Στο Ελλαδιστάν, εξακολουθούν να γίνονται "μεγαλειώδεις" πολιτικές, προεκλογικές συγκεντρώσεις. Σε πείσμα όλων των αναπτυγμένων (πολιτικά και κοινωνικά) χωρών, η Ελλάς των φανατικών ή φανατισμένων, επιμένει τόσο να προκαλεί (βλ. πολιτικοί επιτελάρχες), όσο και να παραβρίσκεται στις μαζικές πολιτικές συγκεντρώσεις - ομιλίες, με σκοπό να δείξει μαζικότητα και...παλμό.
Τακτικές σαν κι αυτές, απλά αντανακλούν το πραγματικό πολιτικοκοινωνικό επίπεδο του λαού μας, ο οποίος διαθέτει ριζωμένο το ταπεραμέντο του...χαχόλου (και όχι το μεσογειακό). Είθισται άλλωστε να λέγεται πως ως λαός είμεθα πανηγυρτζήδες, και μάλλον έτσι βλέπει ο κόσμος μια προεκλογική συγκέντρωση, σε χαρά των καντινιέρηδων και των καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος εν γένει.
Γιατί άλλωστε, αντικειμενικά δεν θα υπήρχε κανένας λόγος για να παραβρεθεί κάποιος σε μια τέτοιου τύπου συγκέντρωση, αφού είναι σίγουρο πως δε θα ακούσει τίποτα καινούριο, ούτε θα ενημερωθεί πληρέστερα σε σχέση με τα Μ.Μ.Ε. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις ταλαιπωρείται για να κατέβει στο κέντρο της οποιαδήποτε πόλης, σπρώχνεται και στο τέλος βλαστημάει τη στιγμή που αποφάσισε να παραστεί στο "μεγάλο ραντεβού" με τον πολιτικό αρχηγό του.
Τα δε μικρότερα κόμματα που κάνουν συνήθως τις συγκεντρώσεις τους σε πλατείες με λιγότερο κόσμο ή σε αίθουσες, μάλλον λοιδορούνται (βλ. τις συγκεντρώσεις της Αριστεράς) από τα μεγαλύτερα κόμματα, ενώ στο βάθος εύχονται να μεγαλώσουν και αυτά για να κάνουν τα ίδια και να θρέψουν το υπερεγώ των πολιτικών αρχηγών τους.
Συνεπεία αυτών, τα μεγάλα κόμματα αρνούνται να εγκαταλείψουν τις πολιτικές των χαχολοσυγκεντρώσεων, αφού βλέπουν πως "επηρεάζουν" το πολιτικό σκηνικό, μαζεύουν κόσμο και δημιουργούν εντυπώσεις (κατά τη γνώμη τους). Για να μην αναφέρει κανείς πως δεν φείδονται και εξόδων προκειμένου να παραστεί κόσμος και από τα...Δριμύκλανα 500χλμ μακριά με ναυλωμένα λεωφορεία, ως αυτόχθονες.
Στο τέλος, την όλη ιστορία την πληρώνει η εκάστοτε πόλη και γενικότερα η χώρα, όπου χρειάζεται εβδομάδες ή και μήνες για να αποκατασταθεί η - έτσι και αλλιώς - επίφαση καθαριότητας που τη διακρίνει. Διότι πακετάκι με τις συγκεντρώσεις και τη γενικότερη προεκλογική περίοδο, τα άχρηστα φυλλάδια, σημαίες, πανό, αφίσες στους στύλους και χαρτιά κάθε είδους μας πνίγουν ως βουνό...
Αλήθεια, πιστεύει κανείς ειλικρινά, πως μπορεί την ψήφο κάποιου να τη διαμορφώσει ένα φυλλάδιο, μια συγκέντρωση με "παλμό" και σημαιούλες ή όλες αυτές οι μέθοδοι συμπυκνωμένες; Αν δηλαδή όλα αυτά κάνουν τη διαφορά στον Ελληνικό λαό, τότε καλά να πάθουμε.