Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Μαγκ(ιές)ρώτης...

Απο το site του ΠΑ.ΣΟ.Κ δανείζομαι:
"Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης, σχετικά με τις ανακοινώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλία, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ούτε ένα ευρώ δεν έχουν επενδύσει οι ιδιώτες στους οδικούς Άξονες που συμβασιοποίησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο ένας Άξονας κατασκευάζεται στην κεντρική Πελοπόννησο. Εισπράττουν, όμως, από πέρσι τέτοια εποχή, πυκνά και πανάκριβα διόδια σε όλη τη χώρα. Αυτή είναι η επιτυχία του κ. Σουφλιά και της Νέας Δημοκρατίας...."
..."Για την κατασκευή του Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση ούτε για τη βασική γραμμή των 9,6 χλμ. μέχρι το 2015. Με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί, πρέπει αυτή η γραμμή ολοκληρωθεί το 2012. Όμως μέχρι σήμερα, ενώ έχει περάσει το 40% του συμβατικού χρόνου κατασκευής του Μετρό, έχει κατασκευαστεί μόνο το 7% του έργου..."
Λίγο ετεροχρονισμένο το σχόλιό μου, το οποίο όμως έχει να κάνει με την πρόσφατη επίσκεψη του Υπ. ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε στη Θεσσαλονίκη για την επιθεώρηση των έργων του μετρό στη Θεσσαλονίκη:
Τις ίδιες περίπου δηλώσεις με τις αναφερόμενες παραπάνω έκανε ο Ντ' Αρτανιάν του πασόκ Θεσσαλονίκης, όταν ερωτήθηκε για την επίσκεψη Σουφλιά. Τις είχε και έτοιμες απο τη συνεδρίαση στη βουλή, και επομένως, όπως όλοι οι πολιτικοί μας συνηθίζουν, έκανε copy - paste.
Δε διαφωνώ καθόλου με το γεγονός οτι τα δημόσια έργα καθυστερούν. Ωστόσο κανένας από τους πολιτικούς (μας) δεν αναφέρει πως η ιεράρχησή τους ήταν λανθασμένη εξ' αρχής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κος Μαγκριώτης δε μας εξήγησε γιατί δεν γιαούρτωσε τους πρωθυπουργούς των κυβερνήσεών του που ανέβαιναν στη διεθνή έκθεση και εξήγγειλαν συνεχώς την έναρξη του μετρό για 20 χρόνια, ούτε γιατί έφτιαχναν ΚΑΠΗ και Ολυμπιακούς Αγώνες τη στιγμή που κόσμος σκοτωνόταν (και συνεχίζει να σκοτώνεται) στα Τέμπη.
Επίσης γιατί έφτιαξε τη μεγαλειώδη γέφυρα του Ρίου, όταν συνδέει δύο δρόμους που έχουν προδιαγραφές Αφρικής (Κορίνθου - Πατρών, Αντιρρίου - Ιωαννίνων).
Τουλάχιστον, ο εν λόγω κύριος που φημίζεται για την πολιτική ανυπαρξία και ατολμία του, ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, θα έπρεπε να μιλήσει πιο συγκαταβατικά για το σπίτι του κρεμασμένου. Γιατί τουλάχιστον κε Μαγκριώτη, τα τελευταία χρόνια το μετρό ξεκίνησε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: