Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Το ανέκδοτο...


Το (ξανα) ακούσαμε και από τα χείλη του μέλλοντος πρωθυπουργού: θα ανεβάσει τις δαπάνες για την παιδεία της χώρας στο 5%, επιτέλους, ανεξάρτητα μάλιστα και από την οικονομική κρίση. Το έχουμε ακούσει άλλωστε, τόσες πολλές φορές από τους μέλλοντες πρωθυπουργούς προεκλογικά. Ανέκδοτο κατάντησε.
Πρόσφατα δε στην προ - ημερησίας διάταξης συζήτηση για την παιδεία, το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός: τί; ότι μας πούλησε και αυτός φούμαρα με τη σειρά του προεκλογικά δίνοντας την ίδια υπόσχεση. 
Είπε όμως, επίσης, πως έδωσε περισσότερα λεφτά από τους άλλους, γενικότερα περισσότερα σε σχέση με άλλες χρονιές για την παιδεία. Αυτό που δεν είπε ο πρωθυπουργός είναι γιατί - επιτέλους - έκανε τόσες άχρηστες προσπάθειες για διάλογο στην παιδεία. Ελέω έλλειψης χρημάτων, συζήτηση κάνουμε. Είναι τζάμπα και άλλωστε κάποιος θα βρεθεί να διαφωνήσει και να σταματήσει τη διαδικασία απέχοντας (συνήθως οι γραφικοί αριστεροί, αλλά και η εκάστοτε αντιπολίτευση δια των εργατοπατεροργάνων της).
Μάλλον κανένας δεν τους είπε πως το πρώτο που χρειάζεται η παιδεία είναι χρηματοδότηση: όχι απαραίτητα για την "τσέπη" των εκπαιδευτικών: υποδομές, έρευνα, κίνητρα.  Περικόψτε - κύριοι- τους μισθούς των βουλευτών, συμβούλων, διευθυντών και προϊσταμένων ΔΕΚΟ, εξοπλισμούς, μίζες, ανιεράρχητες βλακώδεις δαπάνες του δημοσίου γενικότερα κλπ και να το 5%.
Αντιθέτως, οι εκπρόσωποι του λαού αποφάσισαν να κλείσουν τη βουλή πρόωρα για να σπεύσουν ο καθένας από την μεριά του να σώσει ότι μπορεί για τις ευρωεκλογές: ήτοι να τρέξει να προβληθεί σε κάθε μεριά για να βοηθήσει το κόμμα του: όχι, τελικά κανένας δε περίμενε να εξαντληθούν οι διαδικασίες για τα σκάνδαλα. Μετά τις ευρωεκλογές οι κυβερνώντες και οι αντιπολιτευόμενοι (διαμαρτυρόμενοι  και μή για το κλείσιμο) θα στελεχώσουν τα υποτονικά θερινά τμήματα της βουλής των οποίων η πολύμηνη ύπαρξη μόνον παρωδία θυμίζει. Άντε να "ξεκουραστούν" αυτοί, να μην τους βλέπουμε και εμείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: