Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Το είδατε. Το παίξατε;

  Μετά τα σημερινά γεγονότα στις παρελάσεις, αναρωτιέται κανείς, για ποια πλειοψηφία πολιτών που καταδικάζει τα γεγονότα μιλάνε οι πολιτικοί. Πραγματικά, φαίνεται πως τελικά, ακόμα δεν έχουν την παραμικρή εικόνα της κοινωνίας.
Η παραλία της Θεσσαλονίκης γέμισε από απλό κόσμο κατά τη διάρκεια των γεγονότων, τόσο μάλιστα, που θα ζήλευε και ο Μπιρσίμ, ο σκηνοθέτης των μεγαλειωδών συγκεντρώσεων του μέγα λαοπλάνου Αντρέα. Φυσικά, κανείς δεν αρνείται πως αριστερίζοντες κατά κύριο λόγο έκαναν την αρχή, μαζί με βέβαια και άλλους αγανακτισμένους. Οι πολίτες όμως που συμμετείχαν στην ακύρωση της παρέλασης ήταν πέρα για πέρα πραγματικοί και κάθε πολιτικής απόχρωσης.
     Τη σημερινή μέρα λοιπόν, εγείρονται αφορμές για πολλές σκέψεις: καταρχάς, η κύρια σκέψη είναι πως οι πολιτικοί στο σύνολό τους, παίρνουν τώρα πραγματικά αυτό που τους αξίζει. Ακόμα και ο Παπούλιας (βλ. http://panagiotio.blogspot.com/2010/11/blog-post_19.html ). Δέχονται λοιπόν τις συνέπειες των πράξεων ή της απραξίας τους  όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα είδαν την μπάλα να έρχεται εδώ και πολύ καιρό προς το μέρος τους. (βλ. http://panagiotio.blogspot.com/2010/05/blog-post_02.html ).
   Το θέμα είναι από ποιους δέχονται τη μομφή και την αποδοκιμασία: στην πλειοψηφία τους από τους ίδιους πολίτες που φοροδιαφεύγουν ακόμα, από τους ίδιους τους μπαμπάδες, παππούδες και θείους που έτρεχαν στα πολιτικά γραφεία για το διορισμό ή την απόσπαση του γιου τους, εντέλει από τους ίδιους ανθρώπους που τους ψήφισαν. Απομένει λοιπόν να δούμε κατά πόσο πραγματικά ισχύει πως ο Έλλην κλασσικός μπαγλαμάς έχει τη μνήμη χρυσόψαρου και τους ξαναψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές.
  Κατά τα άλλα, παρακάμπτοντας της φανφαρολογίες περί "φασιστικών" νοοτροπιών κλπ, μπορούμε να πούμε πως οι εκδηλώσεις αντίδρασης ήταν ειρηνικότατες και καθωσπρέπει, ακριβώς γιατί έγιναν από απλούς ανθρώπους και όχι από ακραία στοιχεία. Πολύ θα το ήθελαν οι πολιτικοί να είχαν γίνει από "μειοψηφίες" ,αλλά αυτό δε συνέβη. Στις δε περιπτώσεις των μαθητών που μάλιστα σηκώνουν και τις συνέπειες των βλακωδών ψήφων των γονέων τους, οι αντιδράσεις αποστροφής της κεφαλής  ήταν ό,τι έπρεπε. Γιατί αυτό που πραγματικά δεν αντέχουν οι πολιτικοί, είναι η αδιαφορία. Μπράβο και στη μπάντα του Δήμου Αθηναίων για τη διαμαρτυρία με τις κορδέλες εις μήνιν μάλιστα του δημάρχου - σκιάχτρου.
      Όσο για το αν θα έπρεπε με αυτό τον τρόπο να "αμαυρωθεί" τοιουτοτρόπως η εθνική επέτειος, παραπέμπουμε στις απόψεις το Μανώλη Γλέζου για τα γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: