Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Τάνκς και άλλα αλγεινά.

Μερικές φορές πρέπει να κάτσει να σκεφτεί κανείς αυτά που λέει ο Πάγκαλος. Εξ' ού και η "καθυστερημένη" αντίδραση. Κι όμως, ο αντιπρόεδρος που σπεύδουν όλοι να φτύσουν, έχει τα δίκια του: ποιος δε θυμάται άραγε τις ακραίες αντιδράσεις των βλαχοελλήνων σε ανάλογες καταστάσεις πανικού όπως π.χ το Τσέρνομπιλ όπου σκουντιόνταν οι θείες εμπρός στα ράφια με τα εβαπορέ γάλατα;
Είναι απλό να φανταστεί κάποιος την ίδια σκηνή με την Ελληνική οικονομία σε πτώχευση και τα ευτράπελα που θα γίνουν μπρος στις τράπεζες. Όχι τάνκς, αλλά μπουλντόζες θα χρειαστούν για να απομακρύνουν τους καταθέτες να πάρουν τα (χαμένα πλέον) λεφτά τους.
Άλλωστε οι πιο προνοητικοί, φοροφυγάδες και μη έχουν φροντίσει να στείλουν τις καταθέσεις τους έξω. Καλό θα ήταν τέλος πάντων, να αφήσουν τον Πάγκαλο να πεί κι άλλα. Όπως π.χ πως εξέθρεψε το κόμμα του όλους τους συνδικαλιστάδες του τύπου Φωτόπουλου της ΓΕΝΟΠ, δίνοντάς τους προνόμια πρωθυπουργού. Επίσης θεάρεστο θα ήταν να μας πει πως τον αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό όταν τους λέει πως οι εργατοπατέρες αυτού του τύπου αποφασίζουν και σταματούν τη ροή ενέργειας με το έτσι θέλω σε μια "αναπτυγμένη" χώρα. Μπορεί και να τα έχει πει όλα αυτά άλλωστε.
Και μάλλον άτομα σαν τον Πάγκαλο, αν είχαν πραγματική ευχέρεια θα έλεγαν κι άλλα. Ίσως έπρατταν κιόλας. Γιατί απλά, όταν τα ακούμε από το στόμα του, του χρεώνουμε πως είναι μέρος του συστήματος, οι δημοσιογράφοι παραφράζουν και βάζουν τα κομμάτια που τους συμφέρει για να πουλήσουν, ενώ το νόημα των λόγων του μένει ασχολίαστο. Καλά είναι μερικές φορές να κοιτάει κανείς την ουσία των λόγων που τον πειράζουν. Ειδικά ο Έλλην λειτουργικά αναλφάβητος, ενώ ξέρει πως έχει καμπούρα, τον εξοργίζει να του το λένε ανοιχτά...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Πάγκαλος θα μπορούσε να λέει ότι μπαρούφα θέλει, αν δεν ήταν μέλος της κυβέρνησης. Όμως, ως Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα πρέπει να φέρεται με σοβαρότητα και όχι να ενισχύει το κλίμα αναξιοπιστίας και πανικού, εν μέσω κρίσης.
Αλλά, αν κρίνουμε από την ιστορία του δεν πρέπει να τον παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά... Πρόκειται για τον γελωτοποιό του τσίρκου!
Ο γείτων