Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Τι να της είπε άραγε;

Η εικόνα συνόδευε τη γραπτή δήλωση της υπουργού για τη συνάντησή της με τον Γιάννη Μπουτάρη. Άλλωστε η κυρία υπουργός έχει συνηθίσει όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν λογαριασμό mail στο σχολικό δίκτυο, σε βομβαρδισμό ενημέρωσης για τις δραστηριότητες της. 
Το σχολικό δίκτυο έγινε έτσι  ένα ιδιότυπο, νεότευκτο τσιφλίκι του εκάστοτε υπουργού για προπαγάνδα έναντι των υφισταμένων της.
Μέσα σε αυτή τη γραπτή δήλωση της υπουργού λοιπόν, η οποία μάλιστα είναι και σε πρώτο πρόσωπο -για περισσότερη αμεσότητα- η τελευταία ενημερώνει πως έδωσε στο νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης φάκελο με το θέμα της σχολικής στέγης, το θέμα της δια βίου μάθησης και τέλος πληροφορίες για το διάλογο με τις υπόλοιπες θρησκευτικές μειονότητες της πόλης.
Καμία αντίρρηση. Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι γιατί το υπουργείο της πολιτικής μηχανικού (και ειδικής πλέον στα εκπαιδευτικά θέματα) έβλεπε μέχρι τώρα με το σταγονόμετρο τους δημάρχους και νομάρχες της πόλης;
Τι έκανε άραγε με το φλέγον θέμα της σχολικής στέγης στο νομό; Σταμάτησε τη βλακώδη εξάρτηση της περιφέρειας γενικότερα από την αδηφάγο υδροκέφαλη   Αθηνοκρατούμενη τακτική του Ο.Σ.Κ; Απελευθέρωσε καμιά -έστω πενιχρή- χρηματοδότηση για τις ανάγκες της παιδείας (λειτουργικές και υποδομής);
Ή μήπως και αυτή η συνάντηση με τον Μπουτάρη ήταν προς χάριν των εντυπώσεων; Γιατί από εντυπώσεις (και mail με δηλώσεις) οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες του νομού Θεσσαλονίκης έχουν χορτάσει. Έργα επιθυμούν να δουν. Όχι χαριεντισμούς και επινίκιες φανφάρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: