Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η άχρηστη γενιά (του Πολυτεχνείου).

Είναι η γενιά που κατάφερε να μετατρέψει την  διεκδίκηση της ελευθερίας σε ασυδοσία. Ναί. Είναι η σημερινή γενιά των 50άρηδων (και κάτι) που κυβερνά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.  
Είναι αυτοί που έμαθαν τις υπόλοιπες γενιές που ακολούθησαν, όχι να πολεμούν για τα ιδανικά τους, αλλά μόλις βολεύονται να ποιούν την νήσσαν και μόνο να θεωρητικολογούν (ιδίως όταν εκλεγούν σε αξιώματα).Είναι αριστεροί από πεποίθηση (και δεξιοί στην τσέπη πλέον). Τους χαρακτήρισε η γενιά τους στην πλειοψηφία τους, αυτοί που εξεγέρθηκαν στο Πολυτεχνείο το ' 73. Βρίσκονται και ζουν ανάμεσά μας διοικώντας οργανισμούς, δημόσιες υπηρεσίες, κόμματα, φορείς και πολλά άλλα. Με τεράστια αποτυχία.Όσοι ήταν έξυπνοι έφυγαν στο εξωτερικό, ενώ όσοι έμειναν έπεισαν τους υπόλοιπους πως είναι "ντεμοντέ" να ανήκεις οπουδήποτε αλλού από την ευρύτερη αριστερά (ή έστω στο κέντρο) και οι ιδέες τους λυμαίνονται ακόμα και σήμερα τα δημόσια πανεπιστήμια. Οι θαυμαστές τους ακόμα αποκαλούν "φασίστες" όποιον έχει το θράσος να διατηρεί διαφορετική γνώμη για τα πράγματα. Η βλακώδης ιδεολογία τους εισχώρησε τόσο βαθιά στη νοοτροπία του Έλληνα, που αλλοίωσε τα χαρακτηριστικά του, αποθέωσε το μέτριο και έθαψε το καλό.

Η ουσία είναι πως σε πραγματική βάση, αυτή η γενιά πρόσφερε (και δυστυχώς κάνει πως προσπαθεί να προσφέρει) τα ελάχιστα στη χώρα. Για να μην πούμε τίποτα απολύτως πέραν φανφαρολογιών και ετεροχρονισμένων ιδεών. Το καλύτερο θα ήταν να φεύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τα πράγματα, μήπως και ο τόπος μπορέσει ν' αναπνεύσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: