Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Τιμές Ευρώπης με μισθούς Ελλάδος.

Η θέα της φωτεινής πινακίδας του πρατηρίου προξένησε τρόμο, παρά το εξαγγελθέν του μέτρου. Εν μία νυκτί, η τιμή της βενζίνης ανέβηκε 15 ολόκληρα λεπτά. Τιμή που ζηλεύουν πλέον και οι προηγμένες δυτικές χώρες. Μόνο που έχουν και τους μισθούς, αλλά και τους δρόμους να την "υποστηρίξουν". 
Το Ελληνικό κράτος προφανώς προσπαθεί με αυτή την κολοσσιαία αύξηση να "βρεί" 1 δις €, ελέω ελείμματος: με μία αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα που ξεπερνάει 4 φορές τον πληθωρισμό. 
Το ιστολόγιο αυτό έχει επισημάνει άπειρες φορές το πρόβλημα που έχουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά όσον αφορά στην ιεράρχηση των αναγκών/προτεραιοτήτων του τόπου. Ενώ λοιπόν κατάρτισε ένα σχετικά καλό φορολογικό νομοσχέδιο, ταυτόχρονα δεν έλαβε κανένα μέτρο για τη διαφθορά. Από την άλλη, πέταξε στο "ταέ κβον ντό" και το στέγαστρο Καλατράβα σχεδόν 50 δις ευρώ, τη στιγμή που αυτή την περίοδο μαζεύει και τα ταλιράκια από τις βενζίνες: ενώ μάλιστα ο ταλαίπωρος αυτός τόπος δε διαθέτει ούτε δρόμους, ούτε δημόσιο σύστημα υγείας, ούτε υποδομές για την παιδεία.
Η κασιδιάρα ψαροκώσταινα μετά από όλα αυτά, θα χάσει και την ασημένια σκούφια της (βλ. π.χ αξιοποίηση ολυμπιακών ακινήτων). Γιατί έτσι της αξίζει...(;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: