Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Οι διαφημίσεις και οι δυσφημιστές.

Δανείζομαι απο το http://troktiko.blogspot.com :
To KKE δεν μπορεί να βγάλει διαφημίσεις της προκοπής; Είναι δυνατόν να ακούμε εμβατήρια; Νομίζεις ότι γιορτάζεις το Πολυτεχνείο και ετοιμάζεσαι να πας να αφήσεις ένα λουλούδι στο μνημείο μέσα στο πανεπιστήμιο. Μα....τόσα χρήματα έχει το κόμμα και ακόμα με κόκκινες σημαίες και γαρύφαλλα; Που να πάρει παραπάνω ψήφους από όσους έχει με τέτοια διαφημιστικά;
Εν μέσω - αδιάφορης- προεκλογικής περιόδου, οι γραφικές μούμιες του πολιτικού συστήματος, συνεχίζουν να κάνουν το απαρχαιωμένο παιχνίδι τους: διαφημίσεις για παππούδες και "ρομαντικούς", συνθήματα του '50, επαναβίωση των σταλινικών προτύπων, προκλητικές απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις (βλ. Πάγκαλος)...
Η αλήθεια είναι πως οι διαφημίσεις είναι το λιγότερο: στην ουσία απο κανένα δε χρειαζόμαστε διαφήμιση πως είναι διατεθειμένος να σώσει τη χώρα. Πόσο μάλλον από τους κκέδες που διατείνονται ότι θα μας σώσουν...απο την Ευρωπαϊκή Ένωση!
Πάλι καλά που υπάρχει και ο Θόδωρος που τους τα χώνει κανονικά, ενώ όλοι οι άλλοι χαϊδεύουν τα κουφά τους αυτιά σε βαθμό μάλιστα που ενστερνίζονται τις -λενινιστικού- τύπου μπαρούφες. (βλ. Λαζόπουλος).
Φυσικά, δεν είμαι της άποψης ότι όταν ασχολείται κάποιος με τις ασυναρτησίες του Κ.Κ.Ε, τους δίνει αξία. Αξία έτσι κι αλλιώς δεν έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: