Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Ολυμπιακή (ταλαιπωρία): η αρχή του τέλους ή το τέλος της αρχής;

Ήρθε η ώρα, η κυβέρνηση έλαβε λένε το "ΟΚ" απο την κομισιόν και έτσι η πληγή, μαύρη τρύπα, καμάρι για άλλους, ρουσφετότοπος των κομμάτων σίγουρα, αλλάζει "χέρια" και πάει στη MIG.
Όχι μόνο αυτό, αλλά η νέα ιδιοκτήτρια έσπευσε να ανακοινώσει 4000 προσλήψεις και μάλιστα σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς.
Η καχυποψία μου ως Έλληνα από τη μιά λέει πως ίσως η αλλαγή ιδιοκτησίας να είναι προσωρινή για να τελειώνουν τα ατελείωτα πρόστιμα που πληρώνει ο λαός και στη συνέχεια η εταιρία να επανακρατικοποιηθεί: για τα μάτια του κόσμου δηλαδή. Τί είχαμε, τί χάσαμε.
Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά που λέει πως γενικώς ό,τι ανέλαβε η "παντοδύναμη" MIG (πλήν του ΟΤΕ που δεν την άφησαν), ήλθε εις πέρας και κάνει άλματα. Ακόμα και σε αυτούς τους καιρούς, επαναλαμβάνω, όπου η εταιρία έχει τα αποθεματικά για να κάνει τέτοια αγορά. Φυσικά, υπάρχουν και οι γραφικοί που ισχυρίζονται πως ο Βγενόπουλος ψώνισε σε τιμή ευκαιρίας, πως ξεπουλήθηκε η Ολυμπιακή κλπ κλπ. (Με μπροστάρηδες τους γνωστούς καραγκιόζηδες του Κ.Κ.Ε). Εγώ λέω από την άλλη: δε δίνετε μαζί και τον ΟΣΕ σε τιμή ευκαιρίας...
Όχι πως οι "πανάξιοι" πολιτικοί μας δεν έχουν τη δυνατότητα να υπερκαλύψουν το κέρδος από την πώληση της Ολυμπιακής και να δημιουργήσουν τριπλή χασούρα απο άλλα. Τουλάχιστον όμως θα έχουμε την ευχαρίστηση πως δεν πληρώνουμε πλέον την ταλαιπωρία και τους αεροσυνδικάλες.
Άν πετύχει αυτή η κίνηση, θα ζητήσω από το Βγενόπουλο να αναλάβει τις τύχες της χώρας. Θα έχω άδικο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: