Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Συναίνεση στη βλακεία...

Μέσα στα πλαίσια της αντιμετώπισης της παγκόσμιας κρίσης λοιπόν, αναζητήθηκε συναίνεση απο τον πρωθυπουργό με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων.
Μετά απο τέσσερις συναντήσεις σε μία ημέρα, για τα μάτια του κόσμου, έσπευσαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να μας πείσουν απο τη μεριά τους πως είναι άχρηστοι!
Πράγματι: ο πρωθυπουργός "ανακάλυψε" πως πρέπει πρώτο μέλημα της κυβέρνησης να είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, ο έτερος καππαδόκης Γιώργος Παπανδρέου είπε πως η χώρα θέλει καινούργια κατεύθυνση και πρότεινε βαθυστόχαστα ενίσχυση των ασθενέστερων τάξεων και έκτακτο επίδομα 1350 ευρώ (τί δύσκολο). Το Κ.Κ.Ε στον κόσμο του, δε θα σχολιάσω (πάλι) τη βλακεία που ξεχειλίζει στα λεγόμενά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ τα γνωστά και ο Καρατζαφέρης συναίνεσε διαφωνώντας.
Η ουσία είναι πως οι πολιτικοί μας δυστυχώς είναι τουλάχιστον ανίκανοι να διαχειριστούν κρίσεις: οποιουδήποτε μεγέθους και φύσεως. Είναι επαγγελματίες πολιτικοί επικοινωνιολόγοι, μπούφοι και υπουργοί που συνήθως δεν ξέρουν τίποτα για τη φύση της δουλειάς του υπουργείου τους. Επιπλέον δε λένε πραγματικά αυτά που πρέπει να πούν. Ότι π.χ η παραοικονομία είναι αυτή που κρατάει πραγματικά τη χώρα και "επιπλέει" για την ώρα στην κρίση. Όπως και πολλά άλλα δε λένε. Αντιθέτως, αρκούνται σε γενικολογίες και λόγια για τα αυτιά του κόσμου που -ακόμα- τους ακούει.
Οι υπόλοιποι έχοντες νούν, είτε απέχουν, είτε εύχονται να κυβερνήσει κάποιος επαγγελματίας, όχι πολιτικός, αλλά μάλλον επιχειρηματίας που να έχει διαχειριστεί και να έχει νοιώσει την κρίση στο πετσί του. Να έχει ξενυχτήσει σκεπτόμενος πως θα πληρώσει τις επιταγές του τέλους του μήνα και άλλα τέτοια, άγνωστα στους "πρίγκηπες" πολιτικούς μας (στη συντριπτική τους πλειοψηφία δικηγόρους - παράσιτα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: