Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Έμπαινε Γιούτσο (φυσικά και στη Νομική).

Θέμα χρόνου ήταν. Ίσως και της κατάλληλης πολιτικής υποκίνησης από τα γνωστά υποχείρια της Αριστεράς. Πάντως, το σίγουρο είναι πως όποιος θέλει να δημιουργήσει ακόμα μια χαβούζα  στην Μπανανία που ζούμε, παίζει με τον χώρο του πανεπιστημίου (και με τα νεύρα μας).
Όχι φυσικά με το ίδιο το πανεπιστήμιο σε βάθος, αλλά βάζει τους θεσμούς και τους ανευθυνο - υπεύθυνους να ερίζουν για άλλη μια φορά σχετικά με το άσυλο.
Γι' αυτό και - τι καλύτερο - για τους μουλάδες από τις Αφρικανικές χώρες ή όπου αλλού, παρά να την αράξουν στη Νομική, αιτούμενοι μάλιστα   νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών που η μοίρα (και οι κατάλληλες κλωτσιές) τους έφεραν στην Ψαροκώσταινα.
Το έχουν πιάσει το νόημα: εν μέσω διαφωνιών και αντεγκλήσεων, πατριδολάγνων και ψευτουποστηρικτών της "ανθρώπινης αξιοπρέπειας", οι καταληψίες του ελέους κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά. Γιατί για να παρέμβει κάποιος απλά, πρέπει να αντιμετωπίσει στο σύνολό της τη λαθεμένη νοοτροπία και νομικό πλαίσιο που κρατάει το δημόσιο πανεπιστήμιο εκεί που είναι: στον πάτο. Για να μην αναφέρουμε τη συνεπικουρία των φοιτητικών παρατάξεων στην κατηφόρα .
Μ' αυτά και μ' αυτά ο απλός (ακόμα και ο λειτουργικά αναλφάβητος) πολίτης φρίττει: ακόμα και ο βοσκός με το απλό μυαλό που έχει, θα έβαζε τα σκυλιά του να πετάξουν έξω τους παρείσακτους. Τουλάχιστον ας τους έστελναν στη Βουλή ή στην Εκάλη.
Ίσως έτσι, αμα αρχίσουν να λύνονται έτσι τα πιο απλά των θεμάτων δηλαδή, προχωρήσει και μια πιο ουσιαστική συζήτηση για τα υπόλοιπα δεινά που μαστίζουν το δημόσιο πανεπιστήμιο. Για να καλλωπίσεις την κώμη σου όμως, πρώτα πρέπει να ξεφορτωθείς τις ψείρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: