Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Η ελεεινή συντεχνιακή τεχνική της συγκάλυψης.

Οι Έλληνες πολιτικοί προσέφυγαν και πάλι σε αυτό που μας έχουν συνηθίσει να κάνουν: με άχρηστα πορίσματα, υπεκφυγές, συντεχνιακές λογικές μη άρσης ασυλιών, παραγραφές και τυπολατρικές ανούσιες διαδικασίες,  κουκούλωσαν τις ευθύνες τους και ετοιμάζονται για νέες περιπέτειες.
Έτσι έγινε καταφανέστατα και με την περίπτωση της Siemens, με τη συνεννόηση μάλιστα των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. Αυτά που έλαβαν κατά γενική ομολογία γενναιόδωρες "προσφορές" από τα μαύρα ταμεία του Γερμανικού κολοσσού.
Άραγε αυτοί που μας κυβερνούν, δεν έχουν καταλάβει τελικά πως το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν όλο και μεγαλύτερη οργή; 
Είναι αδύνατον να φανταστεί κανείς πως θα αντιδράσουν οι πολίτες, προτού μάλιστα να προκηρυχθούν οι επόμενες εκλογές. Το σίγουρο είναι πως οι πολιτικοί στο εγγύς χρονικό διάστημα, δύσκολα  θα τολμούν να κάνουν "εξόδους", ακόμα και αν αυτές θα είναι σε φαινομενικά ήρεμες γειτονιές...πόσο μάλλον δε θα σκέφτονται  ούτε κατά διάνοια περιπάτους σαν του Χατζηδάκη εν μέσω διαδηλώσεων.
Γιατί οι προπηλακισμοί θα είναι μάλλον το λιγότερο που θα δεχθούν. Και μάλλον όχι άδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: