Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Η απλή λογική της (περί)φραξης.

Η καινούργια χρονιά ξεκίνησε με μία απόφαση - θρίαμβο- της απλής λογικής: 
Ο κάθε χωριάτης (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ξέρει πως για να εμποδίσει τη φυγή των ζώων του και την κλοπή της σοδειάς του, πρέπει να κάνει μια απλή κίνηση:  περιφράσσει το κτήμα του. 
Αν δεχτεί λοιπόν κάποιος το γεγονός πως η Ελλάς τα τελευταία χρόνια είναι ξέφραγο αμπέλι, με κύρια πληγή τους τελευταίους μήνες τα μήκους περίπου 12 χλμ χερσαία σύνορα της στον Έβρο, τότε πολύ καλά έκανε ο αρμόδιος υπουργός και πήρε την απόφαση να τα φράξει.
Από το σημείο αυτό περνούν περί τους 250 κακομοίρηδες κάθε μέρα, υπό το βλέμμα των Τούρκων που σφυρίζουν αδιάφορα, συνοδεύοντας τη μελωδία των υπόλοιπων Ευρωπαίων που λειτουργούν με τη λογική "μακριά απ΄τον κώλο μας κι όπου θέλει  ας μπει".
Οι 250 κακομοίρηδες μας κάνουν περίπου 125.000 το χρόνο στην Ελλάδα, χωρίς δημιουργική λογιστική. Ακόμα και αν ο φράκτης (προτείνεται ο ηλεκτροφόρος) "κόψει" τους μισούς, κέρδος θα είναι για τη χώρα που έτσι κι αλλιώς καρκινοβατεί στο μεταναστευτικό.
Κανείς δεν λέει πως με ασπιρίνες καταπολεμάται η αιμορραγία: ωστόσο τα - έστω και προσωρινά- μέτρα, είναι καλύτερα από το τίποτα, ιδίως όταν συμβαδίζουν με την κοινή λογική.
Οι δε  αριστερόστροφοι γραφικοί πολέμιοι τέτοιων μεθόδων και κίνσορες της ηθικής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καλά θα ήταν να πρότειναν και καμιά δραστικότερη λύση ανάμεσα στις φωνασκίες τους. Όχι φανφάρες ιδεολογικοπολιτικού τύπου που είναι για λαϊκή κατανάλωση...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας εξετάσουμε ποιοι ωφελούνται από την σημερινή οικτρή κατάσταση και ποιοι διαμαρτύρονται για οποιοδήποτε μέτρο θα άλλαζε την κατάσταση αυτή :

- το Τουρκικό κράτος. Κερδίζει απο την άμεση ενίσχυση του τουρκικού ΑΕΠ με 2-3 δις € κάθε χρόνο άκοπα και ευχάριστα. Μάλιστα δε, το ανθρωποεμπόριο (ο όρος λαθρομετανάστευση είναι πολύ χαλαρός) ενίσχυσε την τουρκική οικονομία σε χαλεπές εποχές. (βλέπε δηλώσεις Μπαγίς – τούρκου υπουργού επικρατείας)
- η Τουρκική Μαφία. Αυτοί γεύονται τα περισσότερα οικονομικά ωφελήματα απο την μεταφορά των ανθρώπων. Τόσο κατά την εισαγωγή τους στην Τουρκία, όσο (κυρίως) απο την εξαγωγή τους στην Ελλάδα.
- η Τουρκική βιομηχανία και βιοτεχνία. Ευνοούνται καθώς γίνονται ανταγωνιστικότεροι. Όταν κερδίζεις πάμφθηνα εργατικά χέρια που εργάζονται αδιαμαρτύρητα με αποκλειστικό σκοπό να μαζέψουν χρήματα για το "εισιτήριο" που θα τους περάσει απέναντι, κερδίζεις ένα φθηνότερο προϊόν απαλλαγμένο από ακριβά εργατικά.
- οι Έλληνες δουλέμποροι. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός αυτών. Σπανίως ενημερωνόμαστε για κάποιο φορτηγό που κουβαλούσε λαθρομετανάστες και έγινε αντιληπτό από τις αρχές. Οι λαθραία εισαγόμενοι στην χώρα μας, δεν περιμένουν να τους παραλάβει ταξί ή λεωφορείο. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει ο Έλληνας δουλέμπορος-μεταφορέας να τους πάει στην Αθήνα.
- Οι Εβρίτες. Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν αναφέρομαι σε ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους των παραμεθορίων περιοχών του Έβρου. Αναφέρομαι σε διάφορες ομάδες συμπατριωτών μας που ωφελούνται απο την κατάσταση αυτή. Άλλοι παίρνουν χρήματα για να φυλάνε τον κόσμο προσωρινά μέχρι την τελική εσωτερική μεταφορά. Συνήθως έχουν και άλλα αλισβερίσια με τους τούρκους όπως ναρκωτικά, και εκτός τελωνίων προϊόντα, όπως δέρματα, χαλιά κτλ.

Και για να τελειώνουμε με τους καραγκιόζηδες στην Ελλάδα, που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή που επιθυμούν να μην καταλάβουν, ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ πρέπει να τελειώσει εδώ. Ας τους πάρει πίσω η Τουρκία άμα δεν της αρέσει. Πολύ καλά το έθεσε ο Παπούλιας. Αρκετό δούλεμα τρωμε τόσα χρόνια απο τον Τούρκο και κάνουμε τους μαλάκες. Φτάνει..

Δεν μπορεί να σε στέλνει η πατρίδα σου (είτε είσαι Έλληνας, είτε είσαι Τούρκος) να κάνεις θητεία, να πηγαίνεις στον Έβρο, να φυλάς σκοπιά και να φοβάσαι να μην τη φας απο τον έμπορο δούλων ή ναρκωτικών. Είναι κοινό μυστικό και στους δύο στρατούς ότι ο εχθρός του φύλακα στρατιώτη στην γραμμή της «παραλιακής» (εκεί όπου είναι χερσαία τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και όχι το ποτάμι) δεν είναι ο απέναντι φαντάρος, αλλά ο δουλέμπορος και ο έμπορος των ναρκωτικών ! Για αυτό το λόγο και δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ, καμία σύλληψη ή ενέδρα από τους δύο στρατούς στους εμπόρους. Έτσι οι στρατιώτες των δύο πλευρών, παρά το γεγονός ότι είναι βαριά οπλισμένοι και κρατούν λουρί με λυκόσκυλα μαζί τους, κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν ακούνε.

Born 22/3