Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Η Ελληνική τηλεοπτική κόλαση (συνεχίζεται)

Παρά τις δύσκολες μέρες που ζούμε, ήλθε η ανακοίνωση της Forthnet - Nova να προβληματίσει: η συνδρομητική τηλεόραση έχει εντυπωσιακή αύξηση νέων συνδρομητών.
Και όλα αυτά, παρά το (μειωμένο ωστόσο) μονοπωλιακό/ληστρικό κόστος συνδρομής. Βοήθησε βέβαια και η επανακωδικοποίηση του σήματος που έστειλε στον κάλαθο των αχρήστων τις "σπασμένες" κάρτες που τους χαλούσαν τη "σούπα" και τα έσοδα.
Αυτό το γεγονός δεν μπορεί παρά να σημαίνει το εξής απλό: οι έχοντες έστω και τα ολίγα περισσεύοντα, προτιμούν να τα διαθέσουν για να βάλουν συνδρομητική τηλεόραση, παρά να βλέπουν τη σαβούρα που διέπει για πολλοστή χρονιά την Ελληνική Τηλεόραση: reality εφιάλτες, shows με "αστέρες", ειδήσεις για βραδύνοες, σίριαλ αμφιβόλου αισθητικής και προέλευσης, ανάμικτα με τηλεπαίγνια για καθυστερημένους, δεν αφήνουν και μεγάλες επιλογές στον μέσο τηλεθεατή που σέβεται τη νοημοσύνη του. Οι λιγοστές εκπομπές που αξίζουν τον κόπο, τόσο στην ιδιωτική όσο και στην κρατική τηλεόραση θάβονται κάτω από την τηλεσαβούρα της ζώνης υψηλής τηλεθέασης: είναι δηλαδή λίγες και συνήθως πολύ αργά. 
Η δε πιθανότερη πρόβλεψη για το μέλλον είναι πως όσο η κρίση χτυπάει τις πόρτες όλων και μαζί των media, τόσο επίπεδο των εκπομπών και των τηλεθεατών θα πέφτει κατακόρυφα. Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως ο ΣΚΑϊ, ο οποίος επιμένει να μη δημοσιεύει μετρήσεις τηλεθέασης της εξίσου μονοπωλιακής AGB, προφανώς για το καλό όσων εκπομπών απέμειναν προς τέρψιν των ολίγων που δεν έχουν ή δε θέλουν να διαθέσουν τη συνδρομή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: