Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Παλούκωμα!

Ο Βλάντ Τσέπες, τοπικός άρχοντας, τα χρόνια της εισβολής των Τούρκων στα Ρουμανικά εδάφη και ειδικότερα στα Καρπάθια, είχε έναν ιδιότυπο τρόπο να φοβίσει τους εισβολείς: τους παλούκωνε ζωντανούς στο δρόμο από τον οποίο περνούσαν οι συμπολεμιστές τους, έτσι ώστε να βλέπουν τι θα πάθουν αν πέσουν στα χέρια του. Από αυτή μάλιστα τη συνήθειά του, ο Βλάντ αργότερα χαρακτηρίστηκε ως "δράκουλας". Οι Τούρκοι πάντως φύγαν από τα Καρπάθια και δεν ξαναγύρισαν.
Μερικές φορές, το επιχείρημα πως  "η βία φέρνει βία" δεν αρμόζει σε περιπτώσεις άνανδρων τρομοκρατών και άλλων εγκληματιών, οι οποίοι σε ισλαμικές χώρες τιμωρούνται με τέτοιο τρόπο, τόσο αποτρεπτικό, που κάνει τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη να ζηλεύει τους κατά τόπους νόμους που επιτρέπουν τιμωρίες όπως ο λιθοβολισμός, το κόψιμο του χεριού και των γεννητικών οργάνων (σε εγκλήματα όπως αυτό της παιδεραστίας).
Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως αυτή των τρομοκρατών και των συμπαθούντων αυτών, η δημοκρατία περισσεύει. Τους φέρεται με το γάντι, ενώ θα έπρεπε μέσω ενός Ελληνικού Γκουαντάναμο, να τους φερθεί με τον ίδιο - αν όχι χειρότερο - τρόπο με τον οποίο φέρθηκαν αυτοί στο κοινωνικό σύνολο. Η δικαιοσύνη ανέχεται δηλώσεις περί "πολιτικής δίωξης", ενώ θα έπρεπε να τους αφαιρείται το ίδιο το δικαίωμα της απολογίας. Γιατί οι ίδιοι όταν δικάζουν με τα όπλα, δεν δίνουν σε κανένα το δικαίωμα να απολογηθεί.
Αλλά η δημοκρατία και η δικαιοσύνη δεν ενεργεί από μόνη της εν προκειμένω: ανάμεσα στους "συμπάθοντας αυτούς" βρίσκονται τα εσωκοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς, τα οποία όχι μόνο στηρίζουν σιωπηλά και μή, αλλά πολλές φορές υποθάλπουν την τρομοκρατία, αρκεί αυτή να συμπορεύεται έστω και ελάχιστα με την παρωχημένη αριστερίστικη ιδεολογία τους. Σε δε περιπτώσεις εκδήλωσης ακροδεξιών φαινομένων (φυσικά ακροδεξιά τρομοκρατία υπό τύπον οργάνωσης δεν υπάρχει), σπεύδουν να καταδικάσουν τα συμβάντα υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που διατρέχει η δημοκρατία μας. Γιατί απλά οι "γνωστοί άγνωστοι" θρασύδειλοι των επεισοδίων τρέπονται σε φυγή (όσοι και αν είναι) από καμιά 10αριά Χρυσαυγίτες. 
Προφανώς έχουν πείσει μερίδα ανεγκέφαλων πολιτών, πως ό,τι πορεύεται αριστερόθεν είναι δίκαιο και ό,τι δεξιόθεν χουντικό. Ακόμα και αν αυτό είναι η πάσης φύσεως τρομοκρατική δράση, εν προκειμένω για τον επαναστατικό αγώνα οι δολοφονίες αστυνομικών και οι βόμβες στην περιουσία του Έλληνα πολίτη. 
Αν όμως οι τρομοκράτες είχαν μυαλό, στα πρώτα σημεία που θα έπρεπε να βάλουν εκρηκτικούς μηχανισμούς, θα ήταν στον Περισσό και την Κουμουνδούρου. Έτσι για ν' αρχίσουν και σωστά, μια και εκτός από τον Τσε που είναι ο γενικά παραδεκτός ημίθεος των αριστερών, τους χωρίζουν τόσα πολλά στην κατεψυγμένη ιδεολογία τους...
Ας μη γελιόμαστε λοιπόν. Το "παλούκωμα" είναι ενδεδειγμένο για όλες τις περιπτώσεις και ιδεολογίες, όταν αυτές βλάπτουν με τη βία τον μέσο πολίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: