Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Οι ειδήσεις απο τη Σιβηρία.

Αναφέρομαι στο πρόσφατο έπος των καναλιών σχετικά με τις καιρικές συνθήκες στην Αθήνα και τις επιπτώσεις τους. Και αυτή τη φορά, τα κανάλια (πλήν φωτεινών εξαιρέσεων) κατόρθωσαν να δώσουν νόημα στον τίτλο "έκτακτη επικαιρότητα", ακόμα και άν πραγματικά δεν είχαν κάτι καινούριο να πούν, παρά δείχνοντας το δημοσιογράφο τις πρώτες πρωινές ώρες να παγώνει στη Μαλακάσα η οπουδήποτε.
Αντιθέτως δε απο πολλές περιπτώσεις, όπου και η υπόλοιπη Ελλάδα είναι θαμμένη κάτω απο το χιόνι, τα Μ.Μ.Ε στην πλειοψηφία τους δε δίνουν δεκάρα για τον υπόλοιπο Ελληνικό πληθυσμό που αντιμετωπίζει τα όποια προβλήματα του χιονιά. Φυσικά, θεωρείται φαντάζομαι πως οι υπόλοιποι έλληνες (και ιδίως οι Βόρειοι) είναι μαθημένοι σε τέτοιου είδους φαινόμενα, οπότε δεν υπάρχει εκεί κάτι καινούριο να ειπωθεί. Στην άλλη μοίρα, μόλις το χιόνι άγγιξε τα ανεκπαίδευτα μαλλιά των Αθηνών και των προαστίων της, έσπευσαν να φέρουν την καταστροφή. Σε αυτό βέβαια, βοήθησε και το μεγαλείο της ελληνικής βλακείας, όπου στην οδηγική της έκφανση είχαμε και πάλι τους ανεγκέφαλους ξερόλες οδηγούς να βγαίνουν στους δρόμους χωρίς αλυσίδες και στο τέλος να την πληρώνουν όλοι γι' αυτούς. Σαν να βλέπω τη σκηνή μπρόστά μου: "Έλα μωρέ, πάει ο δρόμος, ξέρω πως να οδηγάω στο χιόνι, τόσα χρόνια οδηγός είμαι. Τί ξέρει η τροχαία". Η τροχαία θα έπρεπε όμως να έχει την άδεια να χαντακώνει κάτι τέτοιους μάγκες που "οδηγούν τόσα χρόνια" και στη συνέχεια παίρνουν το ύφος του κρετίνου όταν τους ρωτούν γιατί σταμάτησαν και κλείνουν το δρόμο.
Αλλά ας μή φεύγουμε απο το θέμα: η "μαγεία" των ρεπορτάζ των καναλιών συνεχίστηκε και σήμερα όπου έφτασαν να μπούν στο λεωφορείο της γραμμής "Χαιδάρι - ......" για να διαπιστώσουν εμβρόντητοι πως ενώ κάποια λεωφορεία δεν κυκλοφορούσαν, το συγκεκριμένο έφτανε μόνο 6 στάσεις πριν το τέρμα και δεν έκανε ολόκληρη τη διαδρομή! Οποία καταστροφή! Είμαι σίγουρος οτι το 10λεπτο ρεπορτάζ ούτε κάν τους κατοίκους του Χαϊδαρίου δεν ενδιέφερε, τουλάχιστον στην έκταση που παρουσιάστηκε.
Θα περιοριστώ εδώ, γιατί τα ρεπορτάζ και τα "έκτακτα δελτία" δεν είχαν αριθμό τις τελευταίες μέρες, αλλά ούτε και όρια δημοσιογραφικής συνείδησης.
Τέλος, θα συνιστούσα στους Αττικούς φορείς μαζικής μεταφοράς, να έλθουν με κλιμάκιο στον Ο.Α.Σ.Θ, για να δούν πως γίνεται το μαγικό και στη Θεσσαλονίκη όταν χιονίζει κυκλοφορούν λεωφορεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: