Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Οι "δημοκρατικοί" πολίτες.

Προσωπικά, ποτέ δε βρήκα τίποτα το "δημοκρατικό" στα κόμματα της Αριστεράς. Για να το εξειδικεύσω δε, ειδικά στο Κ.Κ.Ε. Αντιθέτως μάλλον συντηρητικότεροι σε ιδέες, νοοτροπία, πρακτικές και πολλά άλλα είναι, ακόμα και απο υπάρχοντα κομμουνιστικά καθεστώτα (έστω και αυτά τα ολίγα). Επίσης δε έχουν να επιδείξουν και αρκετές πολιτικές επιλογές διαμέσου της ιστορικής πορείας τους, οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν στα όρια της προδοσίας.
Πρόσφατα δε, ξαναέκαναν το θαύμα τους, τα "καμάρια" της Κομμουνιστικής Αριστεράς: ενοχλημένοι απο την εκλογή Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ και βλέποντας πως ενδεχομένως θα μείνουν μόνο πλέον με τους γραφικούς να τους στηρίζουν, έσπευσαν στο ΣΚΑΪ για να εμποδίσουν τη μετάδοση δημοσκόπησης που έφερνε το Συνασπισμό στην τρίτη θέση σαν πολιτική δύναμη. Όλα αυτά όμως πέρασαν λίγο στα "ψιλά". Μήπως γιατί ότι κάνει το Κ.Κ.Ε θεωρείται "ιν", ακόμα και άν είναι βαθιά αντιδημοκρατικό και αρμόζον σε καθεστώς Β. Κορέας;
Τέτοια κόμματα σαν και αυτό που έχουμε στη βουλή, ας τα χαιρόμαστε. Με την ίδια λογική, ας μαζέψει και το ΠΑΣΟΚ τους δικούς του και κάθε φορά που βγαίνει δημοσκόπηση που δεν το συμφέρει, ας τρέχει στους σταθμούς να κάνει επεισόδια. Τι ωραία! Το ίδιο δε ας κάνουν και τα άλλα κόμματα. Αυτή είναι "δημοκρατία" για το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Έκαναν δε μια τέτοια κίνηση, στο μόνο (κατά τη γνώμη μου πάντα) αξιόλογο ειδησιογραφικά - δημοσιογραφικά σταθμό, ο οποίος έχει δείξει πως δεν αναλώνεται σε μικρότητες και ζαχοπουλιάδες.
Κατά τα άλλα, μόνο η "χρυσή αυγή" είναι καταδικαστέα. Οι κουμμουνοτραμπούκοι όχι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: