Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Ακόμα ένα άχρηστο έπος!

Αναφέρομαι στα πρόσφατα στοιχεία που βγαίνουν στο φώς σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου, τις εξελίξεις στο "πρώτο θέμα" και τα συνεπακόλουθά τους. Ακόμα δηλαδή μια ευκαιρία στα Μ.Μ.Ε να διυλίσουν τον κώνωπα και να αφιερώσουν ολόκληρα δελτία ειδήσεων σε λεπτομέρειες των οποίων την αξία δε θα μάθουμε ποτέ, όπως άλλωστε δε θα μάθουμε και ολόκληρη την αλήθεια. Άλλωστε, σοβαρές αποδείξεις του γεγονότος ότι τα τηλεοπτικά - παραθυρόπληκτα δελτία αυτού του τύπου δεν προσφέρουν τίποτα, έχουν παρουσιαστεί κάθε φορά που προκύπτει ένα τέτοιο θέμα: ζωνιανά, άλεξ κλπ κλπ.
Προσωπικά δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις (το να μάθω όλη την αλήθεια δηλαδή). Γνωρίζω πολύ καλά πως ότι θέλουν θα "ανακαλύψουν" και ότι θέλουν θα κουκουλώσουν. Γι αυτό και δεν ασχολούμαι. Θα απαιτούσα ωστόσο να μπορούσα να μαθαίνω απο τα δελτία ειδήσεων και κάποιες ουσιώδεις ειδήσεις. π.χ: τη συμφωνία του ελληνικού δημοσίου με την Microsoft μαζί με τα συνεπακόλουθά της ή κάποιες ειδήσεις απο το εξωτερικό δελτίο για να μαθαίνουμε και τι γίνεται στον κόσμο. Ακόμα, ακόμα, προτιμώ να μάθω πότε θα γίνει διακοπή νερού στην περιοχή μου. Τουλάχιστον αυτό χρησιμεύει. Ίσως γι' αυτό το λόγο πολύς κόσμος παρακολουθεί αποκλειστικά δελτία ειδήσεων τοπικού χαρακτήρα απο τα ανάλογα κανάλια: και άριστα πράττει.
Φρούδες ελπίδες. Η ελληνική -τηλεοπτική- δημοσιογραφία (ευτυχώς υπάρχουν οι εφημερίδες και το διαδίκτυο) αναλώνεται σε επαναλήψεις και ειδήσεις - υποθέσεις τις οποίες αναρωτιέμαι άν κάποιος πραγματικά σκεπτόμενος τις παρακολουθεί, έστω και σαν υπόκρουση τινών έτερων ασχολιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: