Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Πολιτικά...(βλ. ΠΑΣΟΚ)

Αναρωτιέται κανείς για την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων όταν βλέπει τέτοιες δημοσκοπήσεις: (ανατροπή στο Mega, 22/10)
Το ΠΑΣΟΚ με τον Ευ. Βενιζέλο δείχνει (στην πρόθεση ψήφου) ισοδύναμο με τη Ν.Δ, ωστόσο οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, επιθυμούν να εκλέξουν τον Γ. Παπανδρέου ως αρχηγό. Σταθμισμένη ή μη, η δημοσκόπηση αυτή δείχνει μια τάση: αυτή των πασόκων για αυτοκτονία!
Χωρίς φυσικά όλες αυτές οι σκέψεις να μη με αφήνουν να κοιμηθώ τα βράδια, διότι δεν ανήκω στο χώρο, έχω να κάνω ακόμα τις εξής διαπιστώσεις, οι οποίες στη χθεσινή εκπομπή πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες:
1ον : Ο Γ. Παπανδρέου προηγείται στο λεκανοπέδιο, στην Κρήτη (ω, τι έκπληξις), στην Πελοπόννησο, σε άτομα 45 +, στις γυναίκες και στους έχοντες πρωτοβάθμια εκπαίδευση!
Αντίστοιχα ο Βενιζέλος σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, στις (παραγωγικές) ηλικίες 30 - 44 ετών και στους έχοντες τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ποιοτικά, ακόμα και η πιο αστάθμιστη στατιστική επεξεργασία των παραπάνω δεδομένων, έχει να πεί κάτι νομίζω...
2ον : Μήπως τελικά ενοχλεί κάποιους το να είναι η καταγωγή και των δύο μεγαλύτερων πολιτικών αρχηγών απο τη Β. Ελλάδα; (λέω εγώ τώρα).
3ον : Ή μήπως οι πελάτες του μαγαζιού του μπαμπά σου θα δώσουν κάτι παραπάνω για να σώσουν την "επιχείρηση" απο την πτώχευση;

Η όλη κατάσταση μου θυμίζει την εποχή πρίν τις εκλογές του 2004 όπου οι Έλληνες θέλαν κυβέρνηση της Ν.Δ με καταλληλότερο πρωθυπουργό το Σημίτη.
Δεν είναι λίγο αργά για την Ελλάδα, να αποφασίζει βασισμένη στο συναίσθημα ή τη διαίσθηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: