Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

Επαγγελματίες Εκπαιδευτικοί

Πρόσφατα, ο Υπουργός Παιδείας είχε συνάντηση με την ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών:
Εκεί τέθηκε το θέμα πως οι 940 θέσεις δασκάλων που υπάρχουν στα ιδιωτικά σχολεία, καλύπτονται απο καθηγητές...
Βλέπετε, δεν υπάρχουν δάσκαλοι λόγω των "αθρόων" προσλήψεων που γίνονται στο δημόσιο. Έτσι, οι περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις - σχολεία, που κατά την προσφιλή τους τακτική βγάζουν απο τη μύγα ξύγκι, καλούν καθηγητές όλων των ειδικοτήτων για να κάνουν τη δουλειά του δασκάλου, ακόμα και σε "ευαίσθητες" τάξεις (μικρές).
Γιατί; Γιατί είναι "φθηνοί" (τους πληρώνουν με την ώρα), τους απολύουν το καλοκαίρι, γενικότερα δε τους άγουν και τους φέρουν υπο τη σπάθη της ανά πάσα στιγμής απόλυσης και εύρεσης άλλου λόγω της μεγάλης προσφοράς.
Και για την παιδαγωγική κατάρτιση των καθηγητών ούτε λόγος...Μπορεί, δε μπορεί να χειριστεί το παιδί των 6 -12 χρόνων; Απο το υπουργείο, καμία αντίδραση. Άλλωστε, αυτός που πληρώνει στα ιδιωτικά σχολεία, υποτίθεται οτι παίρνει το καλύτερο.
Εν πάσει περιπτώσει το πράγμα έχει πολλές πλευρές και πολλά δίκια απο κάθε πλευρά:
Ωστόσο είναι απο τα λίγα σημεία που δε λειτουργεί ο νόμος της αγοράς στην εκπαίδευση:
Αγαπητοί "επιχειρηματίες" των ιδιωτικών σχολείων: όπως κάθε επιχείρηση παίρνει τα καλύτερα στελέχη για να πάει μπροστά, έτσι και εσείς θα έπρεπε να πληρώνετε αδρά τα στελέχη σας: με λίγα λόγια να δίνατε οικονομικά κίνητρα στους δασκάλους για να μείνουν στα σχολεία σας!
Με λίγα πρόχειρα μαθηματικά, μπορεί κανείς να δεί πως απο τις τάξεις των 30 και πλέον ατόμων στα ιδιωτικά σχολεία, εισπράττετε τουλάχιστον 4000€ το "κεφάλι", ήτοι 120000€ η τάξη!
Ξέρετε κανένα δάσκαλο που δεν θα ερχόταν σε εσάς με 2000€ το μήνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: