Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Γράμμα στον υπουργό

Προς

Τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κο Χατζηδάκη Θεσσαλονίκη, 8/10/2007

Κοιν: Υφυπουργό Εσωτερικών κο Χηνοφώτη






Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Σας γράφω αυτή την επιστολή με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε ένα θέμα μεγάλης σημασίας, που στην Ελλάδα όμως, δεν τυγχάνει της απαραίτητης προσοχής.
Η αλήθεια είναι πως το έχω χρόνια στο μυαλό μου, ωστόσο τώρα που έκανα οικογένεια, το ζήτημα του περιορισμού της ηχορύπανσης των πόλεων έρχεται να με απασχολήσει επιτακτικά, ιδίως όταν ο 7μηνών γιος μου, ξυπνάει από διάφορους ήχους, σε συντριπτική πλειοψηφία δε, από τις εξατμίσεις των δικύκλων και άλλων τροχοφόρων που θέλουν να διατυμπανίσουν την ύπαρξη του ανεγκέφαλου ιδιοκτήτη τους.
Για να μην σας κουράσω με λεπτομέρειες, αλλά και έχοντας τη κρυφή ελπίδα πως η παρούσα θα φτάσει στα χέρια σας και δε θα «κολλήσει» στα χέρια κάποιου συνεργάτη σας ή στον κάλαθο των αχρήστων θα σας θέσω τις παρακάτω παραμέτρους:
Σας θυμίζω τις πρόσφατες έρευνες που δείχνουν ότι οι μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, ανάμεσά τους και η Θεσσαλονίκη στην οποία ζούμε, είναι οι θορυβωδέστερες των ευρωπαϊκών.
Επίσης τις ανάλογες μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας για τις επιπτώσεις της ηχορύπανσης στον ανθρώπινο οργανισμό.
Γενικότερα, πως το επίπεδο ήχου στις πόλεις, είναι δείγμα πολιτισμού, ανεξαρτήτως των βλακωδών παραδοσιακών αιτιάσεων περί «ταπεραμέντου»: φανταστείτε την οργή ενός 34χρονου οικογενειάρχη τον οποίο με οδήγησε να σας γράψει αυτή την επιστολή, ενώ σε κανονικές συνθήκες αυτό θα το έκανε συνταξιούχος.
Προτείνω: την αυστηρότερη εφαρμογή των νόμων ή και την ψήφιση πιο σύγχρονων.
Αυστηρούς ελέγχους στην πράξη στα οχήματα που εισάγονται (κυρίως στα δίκυκλα).
Πραγματική αστυνόμευση (ο μετρητής ντεσιμπέλ είναι ένα πανεύκολο στη χρήση εργαλείο), παρά να μην εξαντλούνται οι δυνάμεις της τροχαίας στο κυνήγι του κράνους. (σαν δικυκλιστής ο ίδιος μπορώ να σας βεβαιώσω πως εκεί εξαντλούνται).



Με εκτίμηση,

Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: