Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Και κωλόγιατροι.

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, το έτερον ήμισυ του αμαρτωλού κλάδου της υγείας, ήλθε για να συμπληρώσει το παζλ της αγανάκτησης και να δώσει την τελική κλωτσιά στ' αχαμνά των ασφαλισμένων.
Αυτοί οι μισάνθρωποι (στην πλειοψηφία τους) επαγγελματίες, τους οποίους καρπαζώναμε πιο πολύ απ' όλους όταν ήταν συμμαθητές μας, αποφάσισαν πως είτε θίγονται τα συμφέροντά τους (οι του Ι.Κ.Α), είτε πως δεν ενημερώθηκαν για τις αλλαγές (οι υπόλοιποι των διάφορων ταμείων/ νοσοκομείων). Με λίγα λόγια οι -έτσι κι αλλιώς- ταλαίπωροι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α δεν έχουν που να εξεταστούν, κι ας περίμεναν για ένα καταραμένο ραντεβού στα πολυ-σκατο-ιατρεία του ιδρύματος κάτι μήνες.
Τελικά σε αυτή τη χώρα, πρέπει  ή δεν πρέπει να επιδιώκεται (έστω και σε βάθος χρόνου) η ίση μεταχείριση των ασφαλισμένων  έναντι οιασδήποτε νόσου; Γιατί άραγε τόσα χρόνια οι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α να θεωρούνται ως η πλέμπα των εργαζομένων/συνταξιούχων έναντι των υπολοίπων συγκλητικών του δημοσίου και των άλλων;
Άραγε, οι εν λόγω κωλόγιατροι/χασάπηδες/φακελάκηδες αναρωτήθηκαν αν οι κινήσεις της κυβέρνησης για επιλογή περισσότερων ιατρών προς εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων είναι προς όφελος του όλου συστήματος, μια και τριπλασιάζονται οι επιλογές; 
Μάλλον οι έμποροι συνταγών (και πουλέν των φαρμακευτικών), όπως άλλωστε πράττουν τόσα χρόνια, εξαργυρώνοντας το κόστος των σπουδών και των χρόνων τους στην πλάτη μας, κοιτούν την πάρτη τους. Και όχι τον όρκο του Ιπποκράτη. (ποιος είναι αυτός είπαμε;)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν ήμουν υπουργός υγείας θα είχα κάνει μετάταξη τους 7500 γιατρούς του ΙΚΑ σε άλλες υπηρεσίες. Το δημόσιο έχει ανάγκες για στελέχωση σε πολλούς τομείς. Αυτοί (οι γιατροί του ΙΚΑ) τελείωσαν κάποτε την ιατρική σχολή, είναι μορφωμένα παιδιά, αλλά από τότε μέχρι σήμερα δεν άσκησαν το επάγγελμα του γιατρού, αφού κατέληξαν να είναι γραφείς υπηρεσίας. Το μόνο που τους διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους σφραγιδοφόρους και κονδυλοφόρους γραφειοκράτες του δημοσίου, είναι η λευκή ποδιά. Άμα τους την βγάλεις, είναι το ίδιο ικανοί με τους μη γιατρούς να υπηρετήσουν το σύστημα. Έτσι αλλιώς δεν εξετάζουν κανέναν τόσα χρόνια. Συνταγές των ιδιωτών ιατρών αντιγράφουν. Σε 2-3 λεπτά άλλωστε, τι εξέταση να κάνουν ; Βάλτους στα ΚΕΠ να δουλέψουν, να καλύψουν κανά κενό σε τίποτα υπηρεσίες, αφού γιατροί οι περισσότεροι δεν είναι. Αφού τους ΜΙΛΑΣ, περιμένεις τουλάχιστον να αφουγκραστούν τον πόνο σου, και αυτοί κοιτάνε αλλού. Μάλιστα ένας μου είπε κάποτε: "μη, σε παρακαλώ, δεν θέλω να ακούσω. Είμαι πολύ ευαίσθητος σε αυτά τα ζητήματα.."!!!. Περαιτέρω σχολιασμός περισσεύει.

Born 22/3