Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Μπαράκ Ομπάμα: Η ορκωμοσία.

Το να βλέπει κανείς τον πρώτο αφροαμερικανό πρόεδρο να ορκίζεται μπροστά σε ένα πρωτοφανές πλήθος 2 τουλάχιστον εκατομμυρίων ανθρώπων, σίγουρα δεν είναι καθημερινό φαινόμενο.
Ο πρόεδρος Ομπάμα αντιπροσωπεύει τις ελπίδες πολλών ανθρώπων απο πολλές πλευρές. Ο γράφων και το ιστολόγιό του, τόσο αυτό, όσο και το αγγλόγλωσσο (http://panagiotioeng.blogspot.com) τον στήριξαν απο την αρχή, όχι έχοντας αναγκασικά την ψευδαίσθηση πως θα βοηθήσει αποφασιστικά τα ελληνικά θέματα ενδιαφέροντος, αλλά "μαγεύτηκε" απο την αύρα αυτού του ανθρώπου που είχε να φανεί στη διεθνή πολιτική σκηνή πολλά χρόνια. Μια "μαγεία" που ίσως δεν χαρακτήριζε και τον πολυσυζητημένο -μακαρίτη- Κένεντι.
Απομένει μόνο να δούμε, κατά πόσο οι ελπίδες του κόσμου θα βρούν την έκφραση - πραγματοποίηση και σε ποιό ποσοστό στο πρόσωπο και τις πράξεις του ανθρώπου αυτού. Όλα πάντως τα δεδομένα και οι ενδείξεις συνηγορούν πως η προεδρία του θα αφήσει ιστορία, όπως έγινε και με την εκλογή του.

1 σχόλιο:

ΜΑΡΙΑ είπε...

Συμφωνώ μαζί σου, Γιάννη. Το να μπαίνει η Μαύρη Φυλή στο Λευκό Οίκο και να καταρρίπτεται το WASP είναι απο μόνο του ένα σημαντικό γεγονός. Εμείς θα δούμε καμιά γυναίκα πρόεδρο ή πρωθυπουργό, επιτέλους;