Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

(Πριν) τα Χριστούγεννα στο σχολείο.

Στα δημοτικά σχολεία την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα, βλέπεις σκηνές απείρου κάλλους: όσο πλησιάζουν οι μέρες, οι δάσκαλοι φαίνονται σαν τον Φρέντι Κρούγκερ, ενώ οι πιτσιρικάδες βρίσκονται ήδη στον κόσμο της σοκοφρέτας (δικαίως) και  έχουν αρχίσει τις διακοπές από την αρχή του μήνα.
        Αυτό γιατί οι πρώτοι (οι εκπαιδευτικοί) προσπαθούν να τα προλάβουν όλα: μαθήματα (οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι σημαντικό σημείο καμπής στην ύλη) και έτερες δραστηριότητες, όπως bazaar, στολισμοί, γιορτές, κατασκευές και άλλα.
        Οι super star flash δασκάλες όμως, είναι αυτές της πρώτης και της δευτέρας. Ως συνήθως επωμίζονται την επίσημη γιορτή του σχολείου (υπερπαραγωγές που βλέποντάς τες ο Spielberg θα έσπαγε τα Oscar του), με αποτέλεσμα να τις παίρνει ο ύπνος στον καναπέ του σπιτιού τους έχοντας το αγγελάκι στα χέρια, χαρτιά Α4 με ρόλους στο προσκεφάλι, κανσόν στα γόνατα και  χρυσόσκονη ακόμα και στα πιο επίμαχα σημεία.
Για τις νηπιαγωγούς, δε το συζητάμε. Όλα τα παραπάνω συν 25 τετράχρονα – πεντάχρονα με τις ιδιαιτερότητές τους. Μετά τις 23 Δεκεμβρίου, the walking dead.
        Οι καθαρίστριες βγάζουν την αγανάκτηση: βρίσκουν τα πιο απίθανα πράγματα σε κάθε γωνιά της τάξης (το μόνο χειρότερο είναι όταν περάσει και διασκορπιστεί κανένα πακετάκι κομφετί την περίοδο του απόκρεω) και φήμες λένε πως στη διάρκεια των διακοπών με τα χρήματα που είθισται (και πρέπει) να τους δίνονται ως δώρο, περνούν πενθήμερο στα λουτρά για να στρώσει η μέση.
        Οι διευθυντές βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης: ίπτανται εις τους διαδρόμους (εκείνες τις μέρες φορούν αερόσολες) αφού  μαζί με τα συνήθη υπηρεσιακά, έχουν να οργανώσουν και τα υπόλοιπα. Πολλοί, όντες ιδιαίτερα δραστήριοι(ες) ξεχνάν να φύγουν από το σχολείο: φαγητό στο πόδι (ευτυχώς γιορτάζουν αρκετοί και έχει finger food το πρωί) και ολίγη ξεκούραση στο καναπεδάκι του γραφείου (για τους τυχερούς).
        Για τα παιδιά είναι η πιο ωραία περίοδος: αν μάλιστα οι μικροί δεν είχαν να μάθουν και τους ρόλους για τη γιορτή, ακόμα καλύτερα. Και αν δεν είχαν τους βαθμούς του τριμήνου οι μεγάλοι, μαγεία.


Καλές γιορτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: