Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η εκλογή της συμφοράς - part II

    Οι Έλληνες πολίτες αποφάσισαν στις 6 Μαϊου, αλλά φυσικά, οι πολιτικοί ήταν αδύνατο να συνεργαστούν - για ακόμα μια φορά - με γνώμονα το καλό της χώρας.
    Παρακολουθήσαμε λοιπόν ένα τρελό γαϊτανάκι απύθμενης βλακείας εκ μέρους όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι κρυπτόμενοι πίσω από φτιαχτά διλήμματα και αγκυλώσεις, αποφάσισαν να οδηγήσουν για ακόμα μια φορά την ψαροκώσταινα σε εκλογές, μια και η χώρα έχει άπλετο χρόνο για όλα αυτά.
    Από την άλλη και οι Έλληνες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Φυσικά και το ρητό πως  "ο λαός είναι σοφός" δεν ισχύει στην περίπτωσή τους. Οι πολίτες ψήφισαν - πάλι - οικογενειοκρατικά,ψήφισαν παιδαρέλια που βγήκαν από το πανεπιστήμιο και έγιναν αρχηγοί κομμάτων,ψήφισαν  ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, ψήφισαν σφουγγοκωλάριους και παλαιούς αφισοκολλητές που εξαργύρωσαν την εκλογικές εκπλήξεις και τελικά, ανθρώπους που είτε ενδιαφέρονταν μόνο για την καρέκλα, είτε άλλους που φοβήθηκαν την καρέκλα...
    Δικαιολογίες πλέον δεν χωράνε για την επόμενη εκλογή: βλέποντας την ανοησία που κυριαρχεί στον πολιτικό κόσμο, είναι ώρα - επιτέλους - να κυριαρχήσει η λογική στο πολιτικό σύστημα. Γιατί εφόσον υπάρξουν οι ίδιες και χειρότερες καταστάσεις μετά τις 17 Ιουνίου, το Γουδί δε θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα πάθουν οι εθνοσωτήρες. Με μυαλό λοιπόν. Όσο περισσότερες φωνές μέσα στο κοινοβούλιο, τόσο το καλύτερο. Φωνές όμως, που θα αρθρώσουν λόγο πραγματικό για την επόμενη μέρα. Όχι άλλους αφορισμούς και πειράματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: