Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Επιφάσεις σοβαρότητας, με highlights κοροϊδίας.

Ακόμα ένα "επεισόδιο" στη Βουλή των Ελλήνων. Πράξη πρώτη: ο Αλέξης της καρδιάς μας καλωσόρισε τον πρωθυπουργό στη "χώρα των διεφθαρμένων" και το κοινοβούλιό της, προκαλώντας την επίπλαστη μήνιν του Πετσάλνικα: "σας παρακαλώ προσέχετε πως μιλάτε στο κοινοβούλιο " κλπ κλπ.
Πράξη δεύτερη: ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον Αλέξη και το κόμμα του, πως κουρελιάζει τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Πράξη τρίτη και καλύτερη: ο πρωθυπουργός ανακοινώνει πως η περίοδος της ατιμωρησίας τελείωσε, οι πολίτες θέλουν να δουν αποτελέσματα (μια και μέχρι τώρα δεν ήθελαν) και πως η εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, θα ασχοληθεί μόνο με την περίοδο 2007 - 2009, οπόταν και παραποιήθηκαν τα στατιστικά στοιχεία της χώρας, με αποτέλεσμα η Ελλάς να παρουσιάσει έλλειμμα αξιοπιστίας και να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι.
Και στον πιο λειτουργικά αναλφάβητο πολίτη, όλα αυτά φαντάζουν τραγελαφικά, στέλνοντας και την τελευταία ελπίδα για πολιτική ανάρρωση του τόπου στον Καιάδα της ανυποληψίας.
Αναλυτικότερα:
Είναι τουλάχιστον φαιδρό, να περιμένει ο πρωθυπουργός να παρεξηγηθεί για μια ειρωνική  αναφορά που - ορθώς - έκανε για τη χώρα, και ιδίως από τον ηγέτη του τίποτα. Άλλωστε ακόμα και οι πέτρες ξέρουν πως πράγματι είμαστε μια διεφθαρμένη χώρα, συμπεριλαμβανομένων πρώτιστα των εαυτών τους. Και, εν τέλει, το κ(υ)νοβούλιο θα έπρεπε να το σέβονται κάνοντας πράξεις, όχι αναλισκόμενοι σε έπη βλακείας.
Οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν περίμεναν τον ΣΥΡΙΖΑ για να δυναμιτιστούν και να κουρελιαστούν: αυτό το έχει πετύχει συλλήβδην ο πολιτικός κόσμος εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα δε προσπαθούν ανεπιτυχώς να πείσουν τους πολίτες πως έσωσαν την καρδάρα με το γάλα, η οποία δεν έσπασε, αλλά ράγισε.
Όσο για το τελευταίο ανέκδοτο: σε λίγο καιρό, όπως φημολογείται, ακόμα και ο ταπεινότερος πολιτευτής θα ντρέπεται να κυκλοφορήσει στο δρόμο. Ο κόσμος ακούει πάλι για επιτροπές επί επιτροπών που το μόνο πράγμα που κάνουν είναι να αναπληρώνουν τις χαμένες (ελέω κρίσης) βουλευτικές αποζημιώσεις. Και μάλιστα για επιτροπές κατά παραγγελίαν που θα ελέγξουν το έργο των παλαιότερων κυβερνήσεων που συμφέρει τις τωρινές. Μια και τα "στοιχεία" παραποιούνταν μόνο κατά την τελευταία διετία, το οικονομικό πρόβλημα και η κρίση δανεισμού προέκυψε εξ ουρανού και οι τωρινοί εθνοσωτήρες κόπτονται για την τιμωρία των (εσχάτων) ενόχων.
Ειλικρινά, πιστεύει κανείς πως με όλα αυτά τα δείγματα, από όλες τις πολιτικές "δυνάμεις", υπάρχει περίπτωση να κάνει ο τόπος έστω και μισό βήμα εμπρός;

Δεν υπάρχουν σχόλια: