Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Πρόεδρος Ομπάμα: Μάλλον καλή αρχή...

Δεν ξέρω κατά πόσο το πιστεύαμε, αλλά και κατά πόσο ο πρόεδρος Ομπάμα θα συνεχίσει έτσι ή άν τα "σκοτεινά συμφέροντα" των συνομοσιωλόγων θα τον σταματήσουν.
Ωστόσο, απο τις πρώτες κινήσεις του φαίνεται πως ο Μπαράκ κάνει πράξη σιγά - σιγά τις δεσμεύσεις του: επέτρεψε τις αμβλώσεις, έδειξε το κλείσιμο του κολαστηρίου της Κούβας, "έκραξε" τα golden boys, ενώ παράλληλα τείνει χείρα διπλωματίας στις παραδοσιακά "δυνάμεις του κακού" , όπως χαρακτήριζε τις χώρες σαν το Ιράν ο προηγούμενος Μπού(ς)φος.
Παράλληλα, πρόσφατα παραδέχθηκε το λάθος του (σήμερα) για το διορισμό ενός υπουργού ο οποίος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις μιά και δεν πλήρωνε τους φόρους του.
Αυτά και άλλα πολλά - ενθαρρυντικά - έκανε ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος των Η.Π.Α, αφήνοντας ίσως περαιτέρω ελπίδες πως ο άνθρωπος αυτός είναι μια αχτίδα φωτός στη σκοτεινά (οικονομικώς) εποχή που διανύουμε.
Ίσως ξέχασα το σημαντικότερο: την ενεργή στροφή που προωθεί απο την πρώτη μέρα της προεδρίας του στην έρευνα- τεχνολογία - ανάπτυξη - χρηματοδότηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, γενικότερα δε στη προστασία του πολύπαθου περιβάλλοντος με νομοσχέδια, όχι μονο λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: