Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, όλα επιτρέπονται...

Δε θα μπορούσα παρά να σταθώ στα γεγονότα των τελευταίων ημερών: Ξεκινώντας απο τον ανεγκέφαλο ειδικό φρουρό που τράβηξε πιστόλι και αφαίρεσε τη ζωή του 15χρονου, έχουμε ένα ντόμινο αντιδράσεων όπου η κεντρική εξουσία (ως αντίβαρο;;;) αφήνει να εξελιχθούν τα τρομερά πράγματα που γίνονται κάθε μέρα στους δρόμους.
Αποτέλεσμα: η χώρα να ζεί υπο καθεστώς αναρχίας και ανασφάλειας και εμείς να βλέπουμε ξανά το ίδιο έργο στους δρόμους και τις τηλεοράσεις, όπου οι γνωστοί (δεν είναι καθόλου άγνωστοι σας διαβεβαιώ) κάνουν τα δικά τους καίγοντας περιουσίες, αφαιρώντας θέσεις εργασίας, τρομοκρατώντας τον κόσμο που απλά θέλει να κάνει τη δουλειά του.
Απο την άλλη, οι μαθητές ευκαιρία ψάχναν και κάνουν ίσως τις πιό δικαιολογημένες κινητοποιήσεις καταλήψεων (σε σχέση με τα βλακώδη αιτήματά τους στο παρελθόν), ενώ τα κανάλι ανατροφοδοτούν την όλη κατάσταση μεταδίδοντας τα "γεγονότα", με πηχαίους μπαρουφοτίτλους όπως "έκρηξη οργής"...
Σε αυτή τη χώρα που ζούμε λοιπόν, για ακόμα μια φορά διαπιστώνουμε πως η υπερβολή περισσεύει. Ίσως είναι και το μόνο στοιχείο που περισσεύει στη χώρα μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με μία κατάσταση που θυμίζει διαλυμένη χώρα. Μία εκτελεστική εξουσία που φοβάται τον ίσκιο της και ένα σύστημα ΜΜΕ που αναπαράγει μία αδιέξοδη κατάσταση δημιουργώντας υποτιθέμενα κινήματα και νέους ανένδοτους αγώνες εκ του μη όντος. Σωστή η αντίδραση όλων στην εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή. Σωστή και η τοποθέτηση του πολιτικού κόσμου στο ίδιο θέμα. Η ελληνική κοινωνία έδειξε ότι διαθέτει οξυμένα αντανακλαστικά και δεν δέχεται επιστροφή σε καταστάσεις όπου το αστυνομικό κράτος τρομοκρατεί. Ως εκεί...
Σήμερα, 8 ημέρες μετά, η ανυπαρξία αστυνόμευσης, η εσφαλμένη επιλογή του κράτους να μην ανοίξει ρουθούνι, νομιμοποιεί τον οποιονδήποτε, να πάρει στα χέρια ένα μαδέρι, να βάλει μία κουκούλα και να αρχίζει να καταστρέφει και να καίει ότι γουστάρει. Το κράτος πλέον απλά παρακολουθεί, η αστυνομία είναι θεατής και επαφίεται πλέον στην διάθεση των κουκουλοφόρων το πότε θα σταματήσουν να καίνε και να λεηλατούν. Αυτό για μένα δεν είναι στάση απο πλευράς κράτους, ούτε ανικανότητα. Είναι μία δόλια κατάσταση αναμονής, προκειμένου να προκαλέσει την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι σε αυτούς που φοράνε κουκούλα. Προσπαθούν στον κατήφορο που έχουν πάρει να κερδίσουν την συμπάθεια των νοικοκυρέων ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!! Μου φαίνεται αδιανόητο σε μία αναπτυγμένη κοινωνία όπως η ελληνική, με ξεκαθαρισμένες τις κοινωνικές της δομές, μία ομάδα μετρημένων ατόμων που μέχρι σήμερα παρασιτούσε κοινωνικά με την ανοχή του κράτους, να εμφανίζεται ως μπροστάρης αγώνων για την κατάργηση του αστυνομικού κράτους. Είναι επίσης αδιανόητο πως μία αστυνομία που μπορεί να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα σε αυτή τη χώρα, έχει νικήσει την εγχώρια τρομοκρατία στο παρελθόν, να μην της επιτρέπεται να παρέμβει κατασταλτικά απέναντι σε μετρημένους απίθανους τύπους ανύπαρκτης ιδεολογίας, δήθεν αναρχικού χώρου, που φοράνε κουκούλες, κρατάνε αγνώστου πολιτικής προελεύσεως μαύρες σημαίες και εμβλήματα με ερυθρόμαυρα αστέρια. Κάποτε αυτοί που κυβερνάνε θα πρέπει να έχουν το σθένος να παραδέχονται ότι είναι ανήμποροι να βοηθήσουν την κοινωνία και παραιτούνται. Φτάνει με τους ανευθυνουπεύθυνους ξυλινους πινόκιο της πολιτικής, που όταν έρχονται μπροστά στο βάρος των πολιτικών του ευθυνών δηλώνουν αθώοι και ανεύθυνοι και όταν πρόκειται να αυξήσουν τις προσωπικές τους περιουσίες δρουν ως σύγχρονοι αγάδες εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις που κρατούν.

Born 22/3