Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Για να δούμε τί θ' ακούσουμε και γι'αυτό...



Μιλάω για το νέο πρόσωπο της παραλίας όπως το είδαμε μετά τα εγκαίνιά του, πριν 2 μέρες. Θα μπορέσει να πεί σίγουρα πολλά ο καθένας, όπως για το πράσινο, για το αισθητικό αποτέλεσμα, την ποιότητα κατασκευής κλπ κλπ.
Άλλωστε τους Έλληνες γενικότερα, ειδικότερα δε τους Θεσσαλονικείς τους χαρακτηρίζει μια τάση για γκρίνια, ανεξαρτήτως θέματος και αποτελέσματος.
Εγώ απλά θα πώ πως αυτή τη στιγμή, η παραλία της Θεσσαλονίκης απο τον όμιλο ώς το μέγαρο Μουσικής είναι απο τα πιό επισκεπτέα μέρη της πόλης. Απ' ότι είδα άλλωστε πολύς κόσμος έσπευσε και σπεύδει διαρκώς να το διαπιστώσει. Με λύπη μου δε παρατήρησα και τις πρώτες φθορές απο τους γνωστούς ανεγκέφαλους.
Αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι για το άν η αναμονή των δύο χρόνων δικαιολογεί το αποτέλεσμα και το σπάσιμο νεύρων απο τις λαμαρίνες που σκίαζαν τη θέα προς τη θάλασσα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ χρόνια πέρασαν. Επειδή τυγχάνει να έχω ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία του έργου που το παρακολουθούσα όλο αυτό το καιρό απο πολύ κοντινή απόσταση, απο το μπαλκόνι της πεθεράς μου, όταν είδα το αποτέλεσμα απο κοντά απογοητεύτηκα ελαφρώς. ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ έκλεισαν κατά μήκος την παραλία για ΑΥΤΟ το αποτέλεσμα ??? Απλά πραγματάκια έκαναν. Σημεία με γκαζόν, τάφρους με άμμο, δέντρα, μεταλλικές κατασκευές, παγκάκια, πεζόδρομοι. Ωραία όλα. Μπράβο! Και απορώ: χρειάστηκαν δύο χρόνια για να παραδώσουν ΑΥΤΟ το έργο;
Το ευτύχημα είναι ότι η παραλία έγινε πολύ καλύτερη σε σχέση με το χάλι του επικρατούσε. Αναφέρομαι στην παλιά εικόνα της παραλίας. Εκεί όπου βασίλευαν τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, με τις κατεστραμμένες πλάκες και τους ταλιμπανέζικους πεζόδρομους. Εκεί στο βασίλειο της ασυδοσίας, όπου κανένα παιδάκι δεν είχε το δικαίωμα να πλησιάσει το γκαζόν για να παίξει, αφού χρησιμοποιούνταν συνήθως ως χώρος διαμονής-αναψυχής διαφόρων παλικαριών απο το μακρινό Καύκασο. Επίσης αποτελούσε χώρο αφόδευσης των σκυλιών των οικογενειών της παραλίας. Μεταξύ τους συνυπήρχαν ωστόσο αρμονικά. Σε αυτή τη ζοφερή πάλαι ποτέ εικόνα της παραλίας προσθέτουμε και το κάστρο του Σάρουμαν(χρώμα, σχέδιο αρχιτεκτονικό). Μόνο το μάτι του Σάουρον, πάνω απο το μελιτζανί κάστρο στην άκρη της παραλίας, έλειπε για να θεμελιώσει τη φρίκη στη Μόρντορ (Lord of the Rings) :). Όποιος δεν κατάλαβε αναφέρομαι στο μέγαρο μουσικής, που θεωρώ ότι αποτελεί ότι πιο άσχημο έχω δει ποτέ μου σε κτίριο.

Ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος και η Δημοτική Αρχή, θα φροντίσει να διαφυλάξει τη νέα παραλία.

Born 22/3