Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Ο.Τ.Ε: Άντε βρε!

Πολλοί εθνοπατέρες μαζεύτηκαν τελευταία: αναφέρομαι φυσικά στην πώληση του Ο.Τ.Ε (δηλαδή του managment) γιατί έτσι και αλλιώς οι μετοχές πουλημένες ήταν. Φαίνεται ότι όλοι οι "υπερασπιστές" του δημοσίου συμφέροντος δεν είχαν ποτέ συναλλαγές με τον εθνικό τηλεπικοινωνιακό φορέα για να καταλάβουν γιατί πρέπει επιτέλους να βάλουν το συμφέρον και την εξυπηρέτηση του πολίτη πάνω απ' όλα.
Για όσους δεν το κατάλαβαν, δε ζούμε πλέον στη δεκαετία του '60. Οι "εθνικοί λόγοι" που επικαλούνται δεν ισχύουν πλέον για έναν οργανισμό που χάνει πελάτες μέρα με τη μέρα αφού δεν αποτελεί μονοπώλιο όπως κάποτε.
Είναι καιρός για αποφασιστικότερα βήματα, έτσι ώστε το κράτος να σταματήσει να κάνει τον επιχειρηματία με κόστος την τσέπη και τα νεύρα του φορολογούμενου. Το κράτος οφείλει να συγκεντρωθεί σε δουλειές όπως η αναβάθμιση της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής προστασίας, και όχι να γεμίζει τον κάθε οργανισμό (ακόμα και κερδοφόρο) με "υμετέρους" - κατά κανόνα άχρηστους υπαλλήλους και διευθυντές - πληρώνοντάς τους δε με παχυλούς μισθούς. Για να μην αναφέρω τις "εθελούσιες εξόδους" (ειδικά στον Ο.Τ.Ε) των οποίων τα ποσά προκαλούν κάθε φιλήσυχο εργαζόμενο.
Άντε και σε ανώτερα, μπας και δούμε άσπρη μέρα (βλέπε Ο.Σ.Ε, ΕΛ.ΤΑ, Δ.Ε.Η κ.α).

Δεν υπάρχουν σχόλια: