Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Καλό χειμώνα...

παρά τη ρήση ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις το καλοκαίρι και ειδικότερα τον Αύγουστο, πολλά και σημαντικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Αυτό που βλέπω και θέλω να επισημάνω είναι το εξής: ο κόσμος έχει κουραστεί πια από τις βλακώδεις πολιτικές εξελίξεις, τα ημίμετρα και τις παλινωδίες. Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση έχουν κουραστεί, γενικότερα δε, έχει κουραστεί όλο το πολιτικό σύστημα, μια και το μόνο που παράγει είναι υποθέσεις, λάσπη, διαψεύσεις και ευφυολογήματα επιπέδου νηπιαγωγείου.
Μέσα σε όλα αυτά, αν δεν το καταλάβατε, προετοιμάζεται αργά και σταθερά η υιοθέτηση του "γερμανικού" μοντέλου διακυβέρνησης με τα δύο μεγάλα κόμματα στην εξουσία. Γιατί απλά, μπρος στην βεβαιότητα ότι κανένα από τα δύο κόμματα δε θα είναι στο "τιμόνι" της χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται, οι δύο μεγάλοι θα προτιμήσουν να "συνεταιρισθούν" για να μας σώσουν. Ίσως μάλιστα αυτό να είναι καλύτερο, μια και ενδεχομένως θα υπάρχει κάποιος στοιχειώδης έλεγχος μεταξύ τους. (Όχι βέβαια πως δεν τα έχουν βρει από παλιά).
Για να είμαι ειλικρινής, δε βλέπω και άλλη πιο αξιόπιστη λύση, τηρουμένων των αναλογιών και έχοντας υπόψη τη φαιδρότητα των "μικρών" κομμάτων της αντιπολίτευσης με μακράν ανουσιοδέστερο το Κ.Κ.Ε το οποίο ονειρο-καρκινοβατεί σε έναν κόσμο που έχει πλάσει για τον εαυτό του.
Ελπίδες πολλές για τον τόπο δε βλέπω, παρά μόνο μερικές εξαιρέσεις στην πολιτική ζωή. Ίσως τελικά, θα πρέπει να κυβερνηθούμε από τεχνοκράτες τους οποίους να στηρίζουν οι πολιτικοί, μια και το πείραμα του βουλευτή (ασχέτου επαγγέλματος και εμπειρίας) - υπουργού στην πληθώρα των περιπτώσεων του έχει αποτύχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: